torneig continental

Així seran els bombos del sorteig de l'Eurocopa

Espanya parteix com a cap de sèrie i no es creuarà amb Bèlgica, Ucraïna, Itàlia, Anglaterra i Alemanya en el sorteig del dia 30

jdomenech50973848 graf1392  madrid  18 11 2019   el delantero de la selecci n 191119223017

jdomenech50973848 graf1392 madrid 18 11 2019 el delantero de la selecci n 191119223017 / Juanjo Martin

2
Es llegeix en minuts

La UEFA va confirmar aquest dimecres la composició dels bombos per al sorteig de l’Eurocopa 2020 el pròxim 30 de novembre a Bucarest, amb Espanya en el número 1 com a cap de sèrie al costat de Bèlgica, Ucraïna, Itàlia, Anglaterra i Alemanya. Espanya, igual que la resta d’equips que seran amfitrions en la competició que ja estan classificats, ja saben quin serà el seu grup per assegurar que almenys jugaran al seu país dos partits de la fase inicial.

La selecció espanyola quedarà ubicada automàticament en el grup E, que té previst jugar els seus partits a Bilbao i Dublín, i disputarà els tres primers partits a San Mamés ja que la República d’Irlanda no s’ha classificat directament. Els partits seran els dies 15, 20 i 24 de juny.

Més amfitrions

Per al sorteig del dia 30 Holanda i Rússia, que seran igualment amfitrions de la competició, formaran el bombo 2 al costat de França, Polònia, Suïssa i Croàcia, mentre Portugal, Turquia, Àustria, Suècia i la República Txeca estaran en el 3 amb Dinamarca, un altre dels països organitzadors.

Al bombo 4 únicament tenen assegurada la seva presència les seleccions de Gal·les i Finlàndia, a falta que es resolguin el pròxim març les eliminatòries per decidir les quatre places que falten. En les esmentades eliminatòries entraran 16 seleccions, segons els seus resultats en la fase de classificació i a la Lliga de Nacions, i quedaran agrupades en quatre grups de quatre que es resoldran amb dues eliminatòries de semifinals i una final.

Sorteig previ

La UEFA realitzarà el pròxim divendres dia 22 el sorteig per a la composició d’aquests grups. Islàndia, Bulgària, Israel, Hongria, Romania, Bòsnia i Hercegovina, Eslovàquia, República d’Irlanda, Irlanda del Nord, Escòcia, Noruega, Sèrbia, Geòrgia, Macedònia del Nord, Kosovo i Bielorússia són les seleccions que entraran en aquest sorteig.

Per a la determinació dels caps de sèrie la UEFA es va tenir en compte el rànquing dels classificatoris europeus, determinat per la posició final en els grups, els punts, la diferència de gols, els gols marcats, els marcats a domicili, el nombre de victòries, el nombre de victòries a domicili, menys punts disciplinaris totals i la posició global en el rànquing de la Lliga de Nacions.

L’Eurocopa 2020 es jugarà a 12 ciutats per commemorar el 60 aniversari de la competició i disputarà les semifinals i la final a Londres. La resta de seus seran Bilbao, Amsterdam, Bakú, Bucarest, Budapest, Copenhaguen, Dublín, Glasgow, Munic, Roma i Sant Petersburg.

Sorteig 30 de novembre

Bombo 1: Bèlgica, Itàlia, Anglaterra, Alemanya, Espanya, Ucraïna.

Bombo 2: França, Polònia, Suïssa, Croàcia, Holanda, Rússia.

Notícies relacionades

Bombo 3: Portugal, Turquia, Dinamarca, Àustria, Suècia, República Txeca.

Bombo 4: Gal·les, Finlàndia, guanyadors de les rutes dels playoffs A, B, C i D.