EL PARTIT DE L'RCDE STADIUM

L'Espanyol de Machín també s'encalla

L'equip periquito millora la seva imatge però cau davant d'un Vila-real més eficaç

rpaniagua50495166 graf4201  cornell  el prat  barcelona   20 10 2019   el entr191020173337

rpaniagua50495166 graf4201 cornell el prat barcelona 20 10 2019 el entr191020173337 / Andreu Dalmau

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Ni amb David Gallego ni amb Pablo Machín. L’Espanyol va patir aquest diumenge la cinquena derrota en el seu cinquè partit a Cornellà (0-1). El Vila-real va seguir el camí del Sevilla, Granada, Reial Societat i Valladolid. En l’estrena del tècnic sorià l’equip va millorar les seves prestacions, va incrementar la seva intensitat i va buscar la porteria amb afany, però va ser impossible.

El Vila-real va colpejar a la primera part amb un gold’Ekambi i va saber mantenir el seu avantatge per enfonsar una mica més els periquitos, que continuen penúltims abans d’una travessia fora de casa: dijous a l’Europa League a Bulgària i les dues pròximes jornades de Lliga amb visites al Llevant San Mamés

Atac estèril

Li queda molta feina per endavant a Machín. El preparador va corregir coses, va simplificar funcions de diversos jugadors i va apostar per una fórmula més rudimentària que el seu predecessor. Però hi ha carències difícilment esmenables, almenys fins al mercat d’hivern, començant per la sequera d’un atac al qual li costa un munt marcar. Va marxar Borja Iglesias, que tampoc està brillant a Sevilla, i el desert s’ha instal·lat en la producció ofensiva. Qualsevol error penalitza i sense gol és impossible sumar. Desgràcies ja conegudes.

Qualsevol error penalitza els periquitos i sense gol és impossible sumar. Desgràcies ja conegudes

El segell de Machín va quedar molt clar des de la posada en escena. La gran novetat va ser la titularitat del del planter Víctor Gómez al carril dret. El lateral, campió d’Europa sub-19, va demostrar la seva personalitat i les seves condicions per refermar-se a l’equip. Fora d’això, Machín va utilitzar el seu clàssic 3-4-2-1 que tan bé li va funcionar a Girona.

Posats a establir paral·lelismes va recuperar, fins i tot, la ubicació de Bernardo en l’eix dels tres centrals. El colombià, tan poderós per dalt com nefast a la sortida de pilota, tot just havia existit per a Gallego. Víctor Sánchez es va mantenir com a pulmó en la medul·lar i Darder va recuperar protagonisme al costat de Vargas per darrere de l’ariet Calleri. 

Cop de cap al travesser

Notícies relacionades

Va començar l’Espanyol amb una marxa més que en anteriors cites. No va ser suficient per evitar el clàssic cop de tots els partits de Lliga. El Vila-real va aguantar el primer quart d’hora i Ekambi va avançar els grocs (m. 17). Un xut creuat de Víctor Gómez i un cop de cap al travesser de Calleri van permetre als periquitos arribar al descans amb la sensació de merèixer més. 

No van canviar massa les coses a la segona meitat. L’Espanyol va continuar pressionant davant d’un rival pràctic que també va tenir les seves opcions, comandat per un Gerard molt entonat. Una gran parada d’Asenjo en un cop de cap de Granero (m. 84) va ser l’última ocasió per evitar una altra derrota. El penal inventat per mans de Pau no va fructificar. El VAR va corregir l’error i Machín es va quedar sense una estrena feliç. 

Espanyol, 0; Vila-real, 1

<strong>ESPANYOL</strong>: Diego López (6); Naldo (5), Bernardo (5), David López (6); Víctor Gómez (8), Víctor Sánchez (6), Marc Roca (6), Pedrosa (6); Vargas (6), Darder (5); Calleri (4). Entrenador: Machín (5). Canvis: Granero (5) per Darder (m. 57); Ferreyra (5) per Vargas (m. 70); Wu Lei (5) per Víctor Gómez (m. 77).

Temes:

Espanyol