ESTRENA HISTÒRICA

Ansu Fati debuta com a internacional en la victòria de la sub-21

El blaugrana del planter va disputar 14 minuts del xoc que va enfrontar a Podgorica Montenegro i Espanya (0-2)

zentauroepp50417759 15 10 2019 f tbol sub 21   cr nica del montenegro   espa a  191015212410

zentauroepp50417759 15 10 2019 f tbol sub 21 cr nica del montenegro espa a 191015212410 / SEFUTBOL

2
Rafael Tapounet

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

Catorze minuts i cinc segons. És el temps del qual va disposar Ansu Fati per deixar la seva empremta en l’estrena amb la selecció espanyola sub-21. Es complia el minut 79 del partit de classificació per a l’Eurocopa 2021 que va enfrontar ‘la Rojita’ i Montenegro a l’estadi Gradsky de Podgorica quan l’imberbe blaugrana del planter entrava al camp en substitució de Marc Cucurella i es convertia així, amb 16 anys i 350 dies, en el segon jugador més jove a debutar amb la sub-21, només per darrere de Bojan Krkic, un altre producte de la Masia.

Itambé va estar a punt de batre el rècord de precocitat golejadora en la història de ‘la Rojita’, perquè en el minut 93, quan al partit amb prou feines li quedava un sospir, Ansu Fati es va fer un espai a l’àrea local amb la pilota controlada i va disparar gairebé a boca de canó sobre la porteria de Dukic, que va reaccionar bé per rebutjar la pilota. Va ser l’última jugada d’un xoc que va acabar amb victòria espanyola per 0-2, un resultat que deixa l’equip de Luis de la Fuente com a líder en solitari del seu grup.

Gols de Buñuel i Cucurella

Liderada en els primers compassos per Dani Olmo, la selecció espanyola va entrar molt bé al partit i als cinc minuts ja havia acariciat el gol en un parell d’ocasions clares que van passar pels peus d’Andrés Martín i Cucurella. Els montenegrins no es van deixar acovardir i van saber posar a prova la solidesa de la defensa visitant, que, amb un Eric Garcia imponent, va donar sempre les respostes adequades. Però el partit era d’Espanya, i així va quedar certificat amb els gols d’Aitor Buñuel (minut 34) i Cucurella (minut 61) abans que De la Fuente cridés Ansu per donar-li l’ocasió de jugar per primera vegada amb la samarreta de la selecció.

El dia va ser pròdig en emocions per al blaugrana del planter, que hores abans del partit de Podgorica va saber que el seu nom havia sigut inclòs en l’última llista dels 20 candidats al premi Golden Boy, el guardó que atorga el diari italià ‘Tuttosport’ al millor jugador de les lligues europees de menys de 21 anys. Ansu, que ni tan sols va figurar en la primera selecció de 100 aspirants, la qual cosa dona una idea de la velocitat amb què ha anat cremant etapes en aquest inici de temporada, competirà pel Golden Boy amb futbolistes tan contrastats com Joao Félix, Jadon Sancho i Matthis de Ligt, que ja va guanyar el premi l’any passat.