sospita de corrupció

Platini queda en llibertat després de declarar durant diverses hores

La policia va qüestionar l'expresident de la UEFA no només per l'adjudicació del Mundial 2022 a Qatar, sinó pel Mundial de Rússia i l'Eurocopa del 2016

Former head of European football association UEFA Michel Platini leaves a judicial police station where he was detained for questioning over the awarding of the 2022 World Cup soccer tournament, in Nanterre, France June 19, 2019. REUTERS/Gonzalo Fuentes     TPX IMAGES OF THE DAY

Former head of European football association UEFA Michel Platini leaves a judicial police station where he was detained for questioning over the awarding of the 2022 World Cup soccer tournament, in Nanterre, France June 19, 2019. REUTERS/Gonzalo Fuentes TPX IMAGES OF THE DAY / GONZALO FUENTES (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Michel Platini, expresident de la UEFA i gran estrella del futbol francès, i Claude Guéant, excol·laborador directe de l’expresident de França Nicolas Sarkozy, han quedat aquesta matinada en llibertat sense càrrecs (segons els seus advocats) després de ser interrogats amb deteniment dimarts per investigadors policials sobre les sospites de corrupció per les condicions per a la concessió del Mundial 2022 a Qatar i l’organització de l’Eurocopa 2016 a França.

Segons l’advocat de Platini el seu client va ser alliberat sense que es realitzés cap càrrec després de passar diverses hores sota custòdia policial –terme francès equivalent a una detenció espanyola– i declarar als locals de l’oficina anticorrupció de la policia judicial (OCLCIFF) a Nanterre, a prop de París. L’exassessora esportiva de Sarkozy, Sophie Dion, també va ser posada sota custòdia policial, mentre que l’ex secretari general de l’Elisi, Claude Guéant, va ser interrogat com a sospitós. Els tres van sortir de les dependències policials de matinada.

Interrogatori llarg

“Va ser llarg, però tenint en compte el nombre de preguntes, només podia ser llarg, ja que em van interrogar sobre l’Eurocopa 2016, la Copa del Món a Rússia, la Copa del Món a Qatar, la FIFA...”, va dir Platini als periodistes després de quedar en llibertat, poc abans de la una de la matinada d’aquest dimecres.

Notícies relacionades

El seu advocat, William Bourdon, va denunciar que tot el que ha passat havia servit per a “molt soroll per res”. “Els investigadors volien, per raons tècniques, exclusivament tècniques, que les persones poguessin declarar sense que es consultessin entre elles. El meu client ja havia declarat fa 18 mesos davant del jutge com a testimoni”, va afegir el lletrat.

Per la seva part, l’advocat de Guéant també va indicar que els investigadors li van fer una sèrie de preguntes al seu client “per esbrinar el que havia vist i el que havia sabut de l’organització, tant del Mundial de Qatar, com del de Rússia”. Segons el lletrat, Philippe Bouchez el Ghozi, Guéant va respondre que hi havia “segons ell elements que poden descriure’s com a susceptibles de corrupció”.

Temes:

Corrupció UEFA