TRAGÈDIA A UTRERA

Mor el futbolista José Antonio Reyes en un accident de trànsit

El símbol del Sevilla, que havia jugat al Reial Madrid, l'Arsenal i l'Espanyol, entre altres equips, tenia 35 anys

fcasals34506562 gra284  barcelona 28 6 2016  el centrocampista jos  antonio 190601130451

fcasals34506562 gra284 barcelona 28 6 2016 el centrocampista jos antonio 190601130451 / Andreu Dalmau

3
Es llegeix en minuts

El futbolista José Antonio Reyes ha mort aquest dissabte en un accident de trànsit a Utrera, la seva localitat natal. Reyes, de 35 anys, jugava actualment a l’Extremadura d’Almendralejo, de Segona Divisió B, i havia militat a nombrosos equips: Sevilla, Arsenal, Reial Madrid, Benfica, Atlètic de Madrid i Espanyol (a la temporada 2016-17), entre d’altres. A l’accident també ha mort dos cosins del jugador: Jonathan Reyes moria de forma immediata i Juan Manuel Calderón ho va fer unes hores més tard, segons han informat el Sevilla i l’Ajuntament d’Utrera, que ha decretat dos dies de dol. 

L’accident en el qual ha perdut la vida el davanter andalús ha sigut una col·lisió ocorreguda aquest dissabte al matí a l’autovia Utrera-Sevilla, segons ha informat en el seu compte de Twitter el Sevilla FC. Poc després, el seu club actual, l’Extremadura “amb l’ànima encongida i el cor trencat” comunicava també la mort de Reyes. La UEFA ha anunciat que es guardarà "un minut de silenci" abans de la final de la Lliga de Campions a l’estadi Metropolitano entre el Liverpool i el Tottenham. 

Reyes va ser una de les perles del planter del Sevilla que va irrompre amb més força al primer equip. En poc temps es va convertir en l’estrella de la plantilla que comandava Joaquín Caparrós, una faceta que li va servir per sortir traspassat a l’Arsenal al mercat d’hivern del 2004 per 24 milions d’euros. Es va convertir en la venda més cara de la història del club.

Poc després que s’hagi conegut la notícia, ha desencadenat una onada de reconeixement en el futbol espanyol, anglès, pel seu pas a l’Arsenal, i europeu. “Notícia impossible de creure, impossible de digerir”, ha escrit Monchi, el director esportiu del club andalús. “Quina banda esquerra tindreu, Antonio” (en al·lusió a Antonio Puerta, que va morir l’agost del 2007 per problemes cardíacs) “i Tu, allà a dalt”. 

“Jugador emblema”

Notícies relacionades

Al llarg de la seva carrera, José Antonio Reyes va aconseguir una Premier League i una Community Shield i FA Cup amb l’Arsenal, una lliga amb el Reial Madrid, Lliga i Copa de la lliga amb el Benfica, dues Europa League i una Supercopa d’Europa amb l’Atlètic de Madrid i tres Europa League amb el Sevilla.

Reyes també va destacar amb la selecció espanyola, amb la qual va jugar el Mundial del 2006 a Alemanya. També va guanyar un Europeu sub-19. Al llarg de la seva carrera va jugar un total de 626 partits oficials i va marcar 94 gols.