DECLARACIONS A L'ARGENTINA

Messi comparteix un grup de Whatsapp amb Neymar i Suárez

Abans de disputar la Copa Amèrica va posar en dubte la seva presència amb l'Argentina al Mundial de Qatar i va tornar a ser autocrític per la derrota davant del Liverppol

aguasch48399180 argentina lionel messi  c  attends a training session of the190601083543

aguasch48399180 argentina lionel messi c attends a training session of the190601083543 / JUAN MABROMATA

3
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

Va parlar Leo Messi, i com sempre que obre la boca, les seves paraules impacten a l’Argentina i Barcelona. Integrat ja en la selecció blanc-i-blava, i amb la mirada i totes les il·lusions posades en la Copa Amèrica, el millor jugador del món va deixar davant dels micròfons de Fox Sports algunes revelacions sorprenents. “Tinc un grup de Whatsapp on som Suárez, Neymar i jo. Neymar és un fenomen, sí, continuem parlant. El grup es diu alguna cosa de sud-americans... els tres ‘sudacas’, o una cosa així”, va dir durant la llarga entrevista. 

Horas abans de la final de la Champions no va poder deixar d’expressar el seu dolor per haver-se’n quedat fora. “Va ser una desgràcia allò de Liverpool, vam cometre errors ‘boludos’ (estúpids), ens van passar per sobre en ganes i actitud”, va dir sobre la derrota a Anfield. Va predir un partit “molt semblant” entre Liverpool i Tottenham.

Va parlar Messi i alguns van tremolar perquè va posar un signe d’interrogació sobre la seva presència al Mundial de Qatar. “Falta per al Mundial, encara no sé si arribo”, va dir, i es van encendre les alarmes. Alguns s’atreveixen de vegades a criticar-lo, però per a la immensa majoria d’un país futboler és inimaginable ara per ara una selecció sense la seva gran referència.  “Avui estic espectacular, però no sé com continuaré. Tant de bo no tingui cap lesió greu”, va dir Messi. El futbol és, abans que res, una manera de viure, d’estar al món. Per això va aclarir: “El dia que no em diverteixi jugar, no ho faré més. Disfruto dels entrenaments i dels partits. Com quan era petit”.

En defensa de Suárez

Va parlar Messi i va reiterar el seu desig enorme de guanyar algun títol amb el combinat nacional, va elogiar Pep Guardiola (“un mestre per a mi”) i Sergio Ramos, va recordar la possibilitat fallida de ser contractat per River Plate abans de viatjar a Barcelona i, també, va fer una defensa encesa de Luis Suárez. “Van començar a pegar a Suárez, a dir que s’havia operat, que havia preferit la Copa Amèrica amb l’Uruguai i no jugar la final de la Copa del Rei, i la realitat és que Suárez arrossega una lesió de genoll fa un munt de temps, juga amb molèsties, amb dolors. Després de Liverpool va arribar un moment en què no donava més, perquè se li va agreujar el que venia arrossegant i no l’hi va quedar cap altra que operar-se, no va ser ell qui ho va triar. Al dir-ho jo també és estrany, perquè és el meu amic i ningú pensarà que puc arribar a parlar malament d’ell, però és la realitat”.

Va parlar Messi, del seu amor “a primera vista” amb la seva dona Antonella, de la sort que té per portar una “vida normal” malgrat la seva condició d’estrella. Va confessar el desig de ser pare d’una nena i de la incomoditat que li provoca veure’s a la televisió. “Em fa vergonya”. Va explicar que el seu fill Thiago “pateix moltíssim” quan perd. “Li va passar contra el Liverpool o a la final de la Copa del Rei”.

Enyora Mascherano

Va parlar Messi i va dir que encara no pot treure’s l’espina del Mundial perdut davant d’Alemanya al Brasil 2014. “Amb (Alejandro) Sabella va ser amb el tècnic que més vaig disfrutar a la selecció”, va dir. Va preferir no parlar de Jorge Sampaoli, però va deixar entreveure que no en guarda una opinió gaire considerada. Molt menys de l’experiència de Rússia 2018. En canvi va elogiar el Diego Maradona entrenador. “Va ser especial. Ell estava molt bé de tot”.

Notícies relacionades

Ara té l’oportunitat de liderar un nou projecte del combinat argentí. A Messi li costa creure que Javier Mascherano no és al seu costat. Valora, no obstant, el recanvi i va assegurar sentir-se “un més” al planter. “Vull acaba la meva carrera havent guanyat alguna cosa amb la selecció o intentar-ho totes les vegades possibles”.

A hores d’ara de la seva carrera prefereix oblidar-se de la minoria que dubte del seu compromís. “No vull quedar-me amb els comentaris dolents”. A Messi li “encanta” venir al seu país, tot i que encara se senti una mica perdut a Buenos Aires. El seu ADN és Rosario. Allà hi ha “la meva gent”.

Temes:

Messi