nous casos

Apareixen nous ciclistes vinculats a la trama de dopatge austríaca

El Bahrain treu del Giro l'eslovè Koren i Petacchi, ja retirat, torna a estar entre els sospitosos

koren

koren

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

El conjunt del Bahrain ha suspès aquest dimecres de forma provisional el seu corredor eslovè Kristijan Koren i el director esportiu de la mateixa nacionalitat Borut Bozic per violar les regles antidopatge durant les temporades 2012-2013. La mesura s’ha pres després que la Unió Ciclista Internacional (UCI), hagi inclòs els seus noms en el marc de l’operació Aderlass, la trama de dopatge que es va desarticular a Àustria, el mes de febrer passat, durant els Mundials d’esquí de fons i que afecta esportistes en actiu i retirats tant de l’esquí de fons com del ciclisme.

Koren, precisament, es trobava participant en el Giro i aquest dimecres ja no ha pres la sortida en la cinquena etapa de la prova.  "Avui hem sigut informats per l’UCI sobre la possible violació de les regles antidopatge de dos membres del nostre equip, el corredor Kristijan Koren i el director Borut Bozic. Les suposades violacions es refereixen a la temporada 2012 i 2013, quan no militaven en el nostre equip. A causa de la política de tolerància zero amb el dopatge, tots dos ha sigut suspesos de manera provisional", ha informat el Bahrain en un comunicat oficial.

Petacchi, comentarista de la RAI

Notícies relacionades

Es dona la circumstància que Koren ja és el segon ciclista que ha sigut retirat del Giro pel seu equip a causa de 'circumstàncies estranyes’. Dimarts, el conjunt d’Emirates va esborrar de la prova el seu corredor colombià Juan Sebastián Molano, que no va superar unes proves mèdiques internes realitzades per l’equip, tot i que en aquest cas no té obert cap procediment per dopatge.

La denominada operació Aderlass, que continua oberta, està sent investigada per policia i jutges tant d’Àustria com d’Alemanya. En la sospita figuren sobretot mètodes prohibits com les transfusions de sang. El principal acusat és el metge alemany Mark Schmidt, que últimament treballava en especialistes d’esquí de fons quan abans ho havia fet amb corredors i equips ciclistes. L’UCI també ha col·locat en la llista de suspesos el corredor croat Kristian Durasek, de l’Emirates, que no participa en el Giro, i el que va ser velocista italià, ja retirat, Alessandro Pettachi, curiosament comentarista del Giro per a la RAI.

Temes:

Dopatge