LA JORNADA DE LLIGA

El Girona s'enfonsa una mica més a Valladolid

Un gol de Michel tomba l'equip d'Eusebio, que encadena la seva sisena derrota (1-0)

lmendiola47866871 graf6331  valladolid  23 04 2019   el centrocampista del rea190423224805

lmendiola47866871 graf6331 valladolid 23 04 2019 el centrocampista del rea190423224805 / R Garcia

3
Es llegeix en minuts
Jordi Danés

El Girona va ensopegar per enèsima vegada a la mateixa pedra. I la sisena derrota consecutiva pot portar molt males conseqüències. D’entrada, la caiguda de l’equip a la zona de descens, que serà una realitat aquest mateix dimecres si el Llevant suma un sol punt a casa davant del Betis I qui sap si, a més, el 0 de 18 s’emporta també per davantEusebio Sacristán en el qual seria un últim intent ja a la desesperada del club per fer que l’equip reaccioni i aconsegueixi l’objectiu de la permanència. Al Nou Zorrilla, va decidir un solitari gol de Michel a l’equador de la segona part, quan els dos equips miraven de controlar uns nervis difícils de domar.

Eusebio va tornar al 3-5-2 –hi havia pocs dubtes després de les declaracions de Stuani després del 2-1 a Vigo–, que en realitat va ser un 5-3-2 perquè els carrilers (Ramalho i Raúl García) van prioritzar la contenció a les alegries.

El tècnic va poblar l’avantguarda no només amb efectius, sinó també amb experiència. Va partir una mica a l’equip, amb Pere Pons escombrant-ho tot per davant de la defensa. Un esglaó més amunt es van situar Granell i Borja García i a la punta de llança, els dos golejadors de l’equip, Stuani i Portu. No obstant, aquests quatre jugadors amb prou feines van intervenir en una primera meitat dominada absolutament per la por a causa de la tremenda transcendència del partit.

Males sensacions

Va ser un primer temps pla i sense presència en cap de les dues àrees, sobretot la de Masip, que no va haver de fer ni una sola parada en tot el primer acte. El Girona va intentar fer el partit llarg i va posar per davant de totes les coses el fet de no equivocar-se. Va estar a punt de relliscar als minuts 6 i 8, però Bounou va poder aturar en dos temps el xut de Waldo i Bernardo es va anticipar bé a Enes Unal quan posava la directa.

La millor ocasió de tota la primera part també va caure de costat local i va acabar amb una aparició providencial de Bounou, que va tapar bé amb el cos el tret de Waldo, que es va quedar sol rere una paret amb Unal (m. 27). La responsabilitat va tenallar els dos equips, conscients que encaixar un gol podia ser letal. El Girona va ser absolutament inoperant a dalt, fins i tot en les dues o tres jugades d’estratègia de què va disposar.

Si la primera part va ser dolenta, la segona va empitjorar. L’equip gironí no va sortir amb bon peu, massa enrere i cedint tot el domini al Valladolid. Els locals, a qui els costa horrors també fer gol, ho van intentar amb trets de Plano (m. 55) i Wald (m. 62) però no van sorprendreBounou. Sí que ho va fer Michel des de la frontal de l’àrea, després que Enes Unal, des de dins de l’àrea, l’assistís.

Presses inútils 

L’1-0 es veia venir i a partir d’aquest resultat ja tot van ser presses. Eusebio va posar primer al campDouglas  i va fer caureGranell  al carril esquerre. Després Doumbia i finalment Porro. Tot va ser inútil. El Girona, com no podia ser d’una altra manera, es va treure les pors de sobre i va començar a atacar amb més cor que cap. Però va ser incapaç d’enviar un sol xut entre els tres pals.

El que es va acostar més a una acció de perill va ser un passi des de la línia de fons de Pere Pons que Masip va treure amb el cos (m. 78). Zorrilla va patir perquè el Girona va arriscar tot el que va poder i més, però elsd’Eusebio  van estar absolutament inoperants a dalt. I en l’estratègia, punt fort altres temporades, no van rematar ni un sol córner. Ni una sola falta. I les portes de Segona comencen a obrir-se.

 

Fitxa tècnica

Valladolid: Masip (5); Moyano (7), Kiko Olivas (7), Calero (6), Nacho (7); Óscar Pla (7), Michel (7), Rubén Alcaraz (7), Waldo (7); Enes Unal (6) i Sergi Guardiola (5).

Tècnic: Sergio González (7).

Canvis: Joaquín (6) per Calero (m. 64); Toni Villa (5) per Oscar Plano (m. 75). El Hacen (-) per Enes Unal (m. 87)

 

Girona: Bounou (6); Ramalho (5), Juanpe (5), Bernardo (5), Muniesa (5), Raúl García (5); Pere Pons (5), Granell (5), Borja García (5); Portu (5) i Stuani (5).

Tècnic: Eusebio Sacristán (5).

Canvis: Douglas Luiz (5) per Raúl García (m. 65); Doumbia (5) per Marc Muniesa (m. 76). Pedro Porro (-) per Pere Pons (m. 85)

 

Gols: 1-0 (m. 66) Michel, de fort xut des de la frontal, després d’una passada enrere d’Enes Unal.

Àrbitre: Martínez Munuera (7), del comitè valencià.

Targetes: Óscar Pla (m. 13), Muniesa (m. 23), Enes Unal (m. 24), Juanpe (m.34), Rubén Alcaraz (m. 63), Kiko Olivas (m. 90), Stuani (m. 90)

Notícies relacionades

Estadi:  Nou Zorrilla (19.106 espectadors).