rpaniagua47652264 graf6609  girona  06 04 2019   los jugadores del rcd espanyo190406141854

rpaniagua47652264 graf6609 girona 06 04 2019 los jugadores del rcd espanyo190406141854 / Robin Townsend

Sergi Darder dona aire a l'Espanyol i encén les alarmes a Girona (1-2)

Els blanc-i-blaus s'escapen del descens i es vengen del Girona gràcies a la inspiració del seu centrecampista

3
Jordi Danés

Dos cacaus de Sergi Darder han sentenciat el Girona i han encès totes les alarmes a Montilivi, de la mateixa manera que els dos míssils han resultat salvadors per a l’Espanyol, que s’ha retrobat amb la victòria lluny de l’RCDE Stadium més de cinc mesos després. Els de Rubi surten de Montilivi alleujats per tres punts que l’acosten molt a l’objectiu, cosa que no pot dir el Girona, que ha tornat a ensopegar per novè partit seguit davant de la seva afició.

La primera part ha sigut d’alta intensitat, amb el Girona posant les revolucions al límit des del minut 1 i l’Espanyol amb una concentració defensiva a prova de bomba. Amb Choco Lozano (la gran novetat) i Portu a les bandes i Borja i Granell per dins en el 4-1-4-1, la primera part dels locals ha sigut notable fins a la rematada final, on els d’Eusebio no han traduït les poques ocasions que han generat.

L’Espanyol ha centrat la major part els seus esforços en la primera part en defensa, amb Naldo i Hermoso barallant-se amb Stuani. Les seves dues puntes, Borja i Wu Lei, han entrat poc en joc per l’excessiva distància entre línies. No obstant, el davanter xinès ha tingut dues bones oportunitats, la primera després de robar la cartera a Muniesa i xutar al lateral de les xarxes (m. 9) i la segona en un intent de volea que s’ha perdut fora després de guanyar per velocitat Bernardo (m. 31). L’únic visitant que ha rematat entre els tres pals ha sigut Darder, fàcil per a Bounou (m. 17). Per part local, més que rematades clares, hi han hagut arribades i pilotes a l’àrea a les quals Stuani no ha arribat o ha rematat forçat. Els d’Eusebio tampoc han tingut punteria des de la llarga distància ni efectivitat en l’estratègia.

Els gols, en el segon temps

Després del descans han arribat els gols que s’havien negat en els 45 primers minuts. Darder ha posat el 0-1 amb un fort xut des de la frontal, impossible per a Bounou. El Girona s’ha activat a partir del gol. Eusebio ha posat en joc Roberts i poc després Douglas. No obstant, l’empat ha arribat en una acció de VAR, després que Prieto Iglesias no hagi vist inicialment les mans de Rosales després d’un centre de Muniesa. Stuani, infal·lible des dels 11 metres, ha batut Diego López i ha revolucionat Montilivi. El Girona no ha aprofitat el gir anímic de l’empat i ha acabat rebent una clatellada letal en una rematada impressionant de Darder que després de donar a la fusta i a Bounou ha acabat dins de les xarxes. L’1-2 ha enfonsat els locals, que ho han seguit intentant, però ja sense convicció davant d’un Espanyol reanimat i ja molt segur que la victòria no se’ls escaparia.

Girona, 1 - Espanyol, 2

Girona: Bounou (5); Porro (5), Juanpe (6), Bernardo (6), Muniesa (5); Pere Pons (5), Àlex Granell (6); Choco Lozano (6), Borja García (5), Portu (6); i Stuani (6).
Canvis: Patrick Roberts (5) per Choco Lozano (m. 60). Douglas Luiz (5) per Pere Pons (m. 65). Ramalho (-) per Pedro Porro (m. 88)
Entrenador: Eusebio Sacristán (6)
Espanyol: Diego López (6); Rosales (6), Naldo (7), Hermoso (7), Javi López (7); Melendo (7), Marc Roca (7), Victor Sánchez (6), Sergi Darder (9); Wu Lei (6) i Borja Iglesias (5).
Canvis: Puado (5) per Wu Lei (m. 76); Pedrosa (-) per Javi López (m. 91). Sergio García (-) per Melendo (m. 93)
Entrenador: Rubi (7)
Gols: 0-1 (m. 59) Darder, amb un cacau des de la frontal. 1-1 (m. 80) Stuani transforma una pena màxima, malgrat que Diego López arriba a tocar la pilota. 1-2 (m. 89) Un altre cacau de Darder, que es cola després d’impactar al pal i al cos de Bounou.
Àrbitre: Prieto Iglesias (4), del comitè navarrès.
Targetes: Javi López (m. 23), Stuani (m. 35), Granell (m. 43), Pere Pons (m. 58), Victor Sánchez (m. 62), Douglas Luiz (m. 73), Ramalho (m. 90).
Estadi: Montilivi.
Espectadores: 11.463.