SOBRESALT A LA SELECCIÓ

Un llarg dia d'angoixa a Malta per Luis Enrique

Els internacionals espanyols es van aixecar amb la notícia que el seleccionador havia tornat a Barcelona per un problema familiar

luis-enrique

luis-enrique

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

La Federació no va fer oficial fins al migdial’absència de Luis Enrique de la concentració d’Espanya a Malta, hores abans de jugar el partit. L’expedició, no obstant, estava commocionada des del matí, quan es van assabentar que l’entrenador havia abandonat l’illa de matinada, en un vol privat juntament amb el psicòleg, per un problema familiar greu. 

“A la selecció som una família isentim els problemes personals com si fossin nostres. El dia no ha sigut fàcil”,va reconèixer Sergio Ramos després del partit. “Ha sigut estrany perquè quan no hi és l’entrenador es nota i una notícia d’aquesta magnitud...”, va assumir Sergi Roberto, el millor futbolistad’una Espanya moixa sobre la gespa de Malta.

Luis Enrique va completar sense incidències la roda de premsa prèvia al partit, a la tarda, però ja a la nit va començar la mobilització forçada, per les notícies que arribaven d’Espanya. La Federació va mobilitzar ràpidament un avió privatque va viatjar a Malta i va recollir el seleccionador per traslladar-lo a Barcelona amb la pressa que exigia la gravetat de l’assumpte,acompanyat pel psicòlegque forma part del cos tècnic de la selecció, Joaquín Valdés, i que l’ha acompanyat en les seves últimes experiències professionals. 

Ja sobre la gespa, la selecció transmetia una sensació d’abstracció, com si no es pogués abstreure de la sotragada emocional que havia patit, com si el primer pensament que els omplís no fos el futbol.

“Era una situació complicada per al grupmalgrat que era unproblema personal de l’entrenador. Tant de bo millori la situaciói sigui amb nosaltres al juny, va assegurar el capità Ramos. 

Cares de circumstàncies

Es notava que no era un dels habituals drames que es viuen en el futbol entorn de la pilota, dels quals la selecció en va viure un d’històric al Mundial. Les cares dels futbolistes al final del partit a Malta eren de circumstàncies, com les d’un dia que es va fer massa llarg des que Luis Enrique va tornar cap a Barcelona.

“Sempre que falta l’entrenador, que és el cap, es nota. També li vull enviar una abraçada i tot l’afecte dels jugadors, és una victòria per dedicar-li a ell”, va comentar Asensio després del partit.

Res d’especulacions sobre què ha passat

Notícies relacionades

Des del primer moment, lesespeculacions han quedat al margei el respecte que va demanar Luis Enrique a través de la Federació s’ha mantingut per sobre de les conjectures sobre un tema del qual no es pot afirmar gaire cosa més que la seva gravetat.

El respecte i els missatges d’ànim al seleccionador del món del futbol han sigut aclaparadors, des del discurs uniforme i enèrgic dels jugadors per dedicar-li la victòria fins a reaccions de tots els estaments del futbol. “El meu recolzament a Luis Enrique i la seva família. Això és més important que el partit. Els desitjo el millor”, va assegurar l’entrenador rival, Ray Farrugia.