SONEN LES ALARMES

Onada de recolzaments a Luis Enrique després de tornar a Barcelona per un problema familiar greu

Robert Moreno, el seu principal ajudant, va dirigir la selecció espanyola a Malta

aguasch47458708 spain s coach luis enrique holds a press conference at the m190326133840

aguasch47458708 spain s coach luis enrique holds a press conference at the m190326133840 / JOSE JORDAN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Luis Enrique no va poder dirigirEspanya  en el triomf de dimarts a la nit contra Malta (2-0) per greus problemes familiars. El seu lloc el va ocupar Robert Moreno, el segon entrenador. Les mostres de solidaritat i afecte amb el tècnic asturià s’han multiplicat des que es va conèixer el sobtat viatge a Barcelona dimarts a la matinada.

Els jugadors i el segon entrenador de la selecció, Robert Moreno, a més de seleccionadors rivals, van mostrar el seu recolzament a Luis Enrique. Al capità Sergio Ramos es van sumar les veus de Sergi Roberto, Álvaro Morata i Iker Muniain. "Havíem de fer-ho bé perquè el Luis des de casa ens pogués veure, i veiés que fèiem el que havia planejat", va advertir Robert Moreno. 

Sergi Roberto, al final del partit, va deixar caure: "Ha sigut estrany perquè quan no hi és l’entrenador es nota, i una notícia d’aquesta magnitud...".

Álvaro Morata: "Enviem molta força al míster i a la seva família". I Sergio Ramos, que ja es va avançar amb un curiós tuit al matí, va dir: "Ha sigut una situació complicada i fotuda per al grup malgrat ser un problema personal del míster. Per descomptat, l’hi dediquem a ell i la seva família".

El seleccionador de Malta, Ray Farrugia, va mostrar la seva solidaritat: "Desitjo el millor a Luis Enrique i la seva família. Això està per sobre del futbol".

El comunicat de la federació

"Informem de l’absència del nostre seleccionador Luis Enrique Martínez en el partit d’aquesta nit per motius familiars de força major. Demanem discreció i respecte a la seva intimitat", va comunicar ahir al matí la Reial Federació Espanyola de Futbol en el seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

D’aquesta forma, l’exentrenador del Barcelona, que ja era a Malta per al compromís a La Valletta , va haver de tornar a Espanya d’urgència abans del partit per ocupar-se dels seus assumptes familiars que encara no s’han donat a conèixer. Sergio Ramos, en un tuit, va deixar entreveure la presumible gravetat de la situació.

Robert Moreno, de 41 anys, ha sigut ajudant de Luis Enrique al Barça B, Roma, al Celta de Vigo i després al primer equip del Barça. Després de la sortida de l’asturià del club català va ser segon entrenador del Celta de Juan Carlos Unzúe, per tornar posteriorment amb Luis Enrique a la selecció espanyola.