SUPERSPORT 300

Mor un pilot de 14 anys en una prova de motociclisme al circuit de Jerez

El noi va caure en un revolt i va ser atropellat per una altra moto

imagen-sin-titulo

imagen-sin-titulo

2
Es llegeix en minuts

Un pilot de 14 anys ha mort aquest diumenge durant la disputa d’una prova de motociclisme al circuit de Jerez-Ángel Nieto, van informar fonts de la Federació Andalusa d’aquest esport (FAM).

El pilot, Marcos Garrido, natural de la localitat gaditana de Rota, participava en una prova regional de Supersport 300 i a la sortida d’un revolt va caure i una altra moto li va passar per sobre, van explicar les fonts.

El jove pilot va ser atès per les assistències sanitàries al mateix circuit i traslladat després a l’Hospital de Jerez, on se li van practicar maniobres de reanimació però no es va poder salvar la seva vida.

“Des de la Federació Andalusa de Motociclisme i tota l’organització del CIV, el nostre condol més sincer a tots els seus familiars i amics. DEP”, va comunicar la FAM.

Tercera mort a Jerez

La de Garrido és la tercera mort en competició que es produeix al circuit de Jerez des de la seva inauguració, el 1985. El 1990, el pilot cordovès Javier Moreno va caure en un revolt i va ser arrossegat pel pilot que el seguia. Moreno va morir després a l’Hospital de Jerez. També en aquest centre va morir Nobuyuki Wakaiel 1993. El pilot japonès va atropellar al ‘pit lane’ un espectador que va creuar l’asfalt (i que va sobreviure), però ell va perdre la vida després que el seu cap piqués contra el mur.

La ciutat de Rota està de dol i especialment un dels seus clubs de futbol, el Club Deportivo Rosario de Rota. I és que el pilot jugava al cadet B. “No hi ha cap moment per rebre una notícia així, ni paraules per descriure el nostre dolor profund. Ens ha deixat enfonsats”, expressava el club a la seva pàgina de Facebook. “El circuit de Jerez s’ha emportat la vida del nostre amic, el nostre company. No hi ha consol que pugui sufragar la teva pèrdua”, afegeix el missatge.

Notícies relacionades

Entre les nombroses mostres de condol expressades a les xarxes socials va destacar la de Pedro Sánchez. “Lamento profundament la mort del jove Marcos Garrido a Jerez. Catorze anys no és una edat per morir. Tota una vida per davant truncada. Em sumo al dolor terrible dels seus pares, familiars i amics”, va tuitejar el president del Govern central.

Un any sense Andreas Pérez

L’accident de Garrido guarda una semblança esgarrifosa amb la que l’any passat va truncar la vida d’un altre jove pilot, Andreas Pérez, a Montmeló. El català, que també tenia 14 anys, disputava una prova del Mundial Júnior de Moto3 quan va caure enmig del grup, a la corba 5 del Circuit de Catalunya, i diversos pilots que venien per darrere no van poder evitar l’atropellament.