REUNIÓ A SUÏSSA

La UEFA i els grans clubs planegen una nova Champions

Directius dels equips més potents debaten avui si es disputaran partits el cap de setmana

Les mesures podrien soscavar la potència de les lligues nacionals

abertran47339325 barcelona 13 03 2019  deportes       lenglet y piqu  atentos190319105804

abertran47339325 barcelona 13 03 2019 deportes lenglet y piqu atentos190319105804 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 Els clubs més importants del futbol europeu mantindran una reunió amb la UEFA aquest dimarts per discutir possibles canvis en el format de la Lliga de Campions, d’acord amb diverses fonts que cita 'The Wall Street Journal'.

Aquestes han de ser les primeres converses formals amb la intenció explícita de reformar el futbol europeu. Les converses amb prou feines estan començant i qualsevol canvi està lluny de ser segur iés poc probable que entri en vigència abans de l’any 2024, tal com indiquen les fonts del 'Journal'.

Els canvis que s’han de discutir aquesta setmana a Nyon (Suïssa) podrien tenir un abast important, ja que sobre la taula hi ha una proposta incipient que podria reemplaçar l’estructura de classificació del torneig amb un sistema més tancat de promoció i descens que afavoriria els clubs més grans i rics d’Europa i dificultaria la classificació dels equips més petits.

Una altra proposta busca desplaçar els partits de la Lliga de Campions dels seus espais entre setmana al cap de setmana, un canvi que soscavaria la primacia de la lliga nacional de cada país.

Els clubs estaran representats en les xerrades pel consell de l’Associació Europea de Clubs, un organisme liderat per Andrea Agnelli, el president de la Juventus, que representa 232 equips europeus.

La junta també inclou executius de gegants europeus com el Manchester United, el FC Barcelona i el Bayern de Munic, segons el 'Journal'.

"Pluja d’idees"

El grup hauria estat pressionant durant anys per renovar les competicions europees per protegir els equips més grans i garantir la seva participació.

Notícies relacionades

Un portaveu de la UEFA citat pel 'Journal' va confirmar que la reunió es duria a terme, i la va qualificar com "una sessió de pluja d’idees". Va assenyalar que se’n duran a terme algunes més amb altres parts interessades abans de considerar qualsevol canvi en les competicions.

Les converses es produeixen enmig de temors d’una sortida per part d’alguns dels clubs més rics, que habitualment han amenaçat de separar-se de les estructures existents i començar una superlliga tancada.

Temes:

Champions UEFA