NOM REVOCAT

Un jutge de França prohibeix a una parella anomenar el seu fill Griezmann Mbappe

El magistrat estima que el nom pot resultar perjudicial per al nen

marcosl47324920 atletico madrid s french forward antoine griezmann reacts as190312234640

marcosl47324920 atletico madrid s french forward antoine griezmann reacts as190312234640 / FILIPPO MONTEFORTE

1
Es llegeix en minuts

A una parella boja pel futbol al sud-oest de França se li ha prohibit anomenar el seu fill Griezmann Mbappe. Un jutge de família a la ciutat central de Brive-la va desposseir el nadó dels seus dos primers noms gairebé cinc mesos després del seu naixement, va dir l’ajuntament local a l’agència France-Presse.  Els seus pares han acatat la decisió i han decidit posar-li a la criatura el nom de Dany Noe.

Les famílies franceses ara tenen la llibertat de triar el primer nom dels seus fills. Fins el 1993 havien d’escollir-lo d’una llista aprovada. No obstant, les autoritats locals encara poden impugnar i portar els pares als fiscals si les seves eleccions es creuen perjudicials per al nen.

Notícies relacionades

Un funcionari local va considerar que Griezmann Mbappe, amb referència als davanters del Atlètic Madrid i del Paris Saint-Germain, era “contrari a l’interès del nen” i va remetre el cas al fiscal. Ara un jutge ha recolzat la decisió del funcionari.

Altres noms que han entrat en conflicte amb la llei a França els últims anys inclouen “Jihad”. Més ben conegut a França com el terme per a una guerra santa islàmica, “gihad”, tot i que també pot significar una lluita personal i no-violenta contra el pecat per als musulmans.