LES FINALS DE LA COPA DEL MÓN D'ESQUÍ

Pinturault supera Hirscher en el gegant de Soldeu

El francès comanda el podi i l'austríac acaba sisè amb el globus de cristall ja assegurat

zentauroepp47377452 alpine skiing   fis alpine skiing world cup finals   men s g190316125806

zentauroepp47377452 alpine skiing fis alpine skiing world cup finals men s g190316125806 / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol

Un premi per a cada un. L’austríac Marcel Hirscher (dominador absolut masculí de l’esquí alpí les últimes vuit temporades) ha fet oficial la victòria en la general de la modalitat de gegant, mentre que el francès Alexis Pinturault, també gran especialista en les proves tècniques i esquiador molt complet, s’ha emportat l’última victòria de l’any a les finals de la Copa del Món que es disputen a Andorra, en aquest cas en la pista L’Avet de Soldeu, en el domini esquiable de Grandvalira.

Hirscher ha cedit massa terreny a la primera màniga (7è, a 1.35 segons del francès, el més ràpid) com per poder aspirar a una victòria que, en realitat, no li feia falta, ja que a la seva arribada a Andorra ja tenia assegurats els globus de cristall de la general absoluta (per vuitè any consecutiu, tot un rècord), del gegant i de l’eslàlom, que aquest diumenge viurà la seva última carrera també a Soldeu. L’austríac ara fa sis carreres seguides que no pot aconseguir una victòria a la Copa del Món. A Soldeu ha millorat una posició a la segona màniga i ha acabat sisè, a 1.74 del guanyador.

Pinturault, d’altra banda, està completant una gran temporada, i ha elevat aquest dissabte a 23 les seves victòries a la Copa del Món, al mantenir l’avantatge sobre els seus perseguidors a la baixada decisiva, tot i que ha patit una mica en la part final. El francès ha guanyat amb un temps afegit de 2.13.06, amb 44 centèsimes sobre el jove suís de 21 anys Marco Odermatt i 1.03 sobre l’eslovè Zan Kranjec. El suec Matts Olsson, que anava segon darrere de la primera màniga, s’ha enfonsat fins a la 13a posició.

Notícies relacionades

Pinturault va rebre dijous passat el globus de cristall de guanyador de la combinada alpina (aquest any només s’han disputat dues proves), una modalitat que també va guanyar el 2016 i 2017. En els Mundials d’Are (Suècia) del mes passat, aquest francès que dimecres complirà 28 anys també va guanyar la combinada i va ser bronze en gegant. Pinturault també té tres medalles olímpiques: plata a la combinada del Pyeongchang 2018, i bronze en gegant del 2018 i 2014 (Sotxi).

En aquesta penúltima jornada de la competició a Andorra també es disputa l’eslàlom femení, amb la segona màniga a les 13.15 h, en què la suïssa Wendy Holdener parteix primera i, a 28 centèsimes, l’estrella nord-americana Mikaela Shiffrin.

Temes:

Esquí Andorra