conflicte a la vista

Els clubs europeus descarten jugar en el nou Mundial de Clubs de la FIFA

El projecte preveu un torneig amb 24 equips que es disputaria el 2021

aguasch46849835 files  in this file photo taken on january 17  2019 fifa pre190206182815

aguasch46849835 files in this file photo taken on january 17 2019 fifa pre190206182815 / FADEL SENNA

1
Es llegeix en minuts

L’Associació de Clubs Europeus (ECA) ha enviat una carta a la UEFA per remarcar que cap dels seus 232 membres està disposat a participar en el nou Mundial de Clubs que promou el president de la FIFA, Gianni Infantino. Segons publica aquest divendres el diari alemany ‘Süddeutsche Zeitung’, la missiva està escrita en termes molt explícits i subscrita per presidents i vicepresidents de 15 clubs del continent, entre ells el Reial Madrid, FC Barcelona, Bayern de Munic, Juventus, París St. Germain o Manchester United.

“Estem fermament en contra de qualsevol potencial aprovació d’un Campionat del Món de Clubs reformat en aquest moment i confirmem que cap club de l’ECA participaria en una competició d’aquest tipus”, aferma el text. Segons el seu parer, qualsevol versió d’aquest “mundialet no seria acceptable” per als clubs europeus, ateses “les actuals competicions i el calendari de joc fixat fins a 2024”.

Per això, els equips europeus sol·liciten a la FIFA que “posposi qualsevol decisió sobre el campionat del món de clubs “fins que les legítimes preocupacions i interessos dels clubs europeus siguin atesos de forma apropiada”. Infantino treballa des de fa mesos en aquest projecte, que aquest divendres tractarà el Consell de la FIFA en la seva reunió de Miami i que compta amb el suport d’inversors asiàtics i àrabs, disposats a desemborsar fins a 25.000 milions de dòlars (22.100 milions d’euros) per posar-lo en marxa.

Grup de treball

Notícies relacionades

Sobre els plans concrets d’aquesta iniciativa només ha transcendit que hi participarien 24 clubs de tot el món i que se celebraria cada quatre anys, amb la primera edició entre el 17 de juny i el 4 de juliol del 2021. La pressió europea ja va paralitzar a finals d’octubre la votació en el Consell de la FIFA de la posada en marxa d’aquesta competició, i la d’una Lliga de Nacions Global, perquè es creés un grup de treball que estudiés la iniciativa.

Infantino va qualificar el seu pla de “projecte pilot”, però el grup de treball creat a finals de l’any passat per incorporar les suspicàcies del continent ha sigut, segons el parer de l’ECA, decebedora. 

Temes:

UEFA FIFA