estrella lesionada

Neymar estarà 10 setmanes de baixa i no tornarà fins a l'abril

L'astre brasiler i el PSG acorden dur a terme un tractament conservador en la seva lesió al peu dret

zentauroepp46677025 neymar190123234428

zentauroepp46677025 neymar190123234428 / CHARLES PLATIAU

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Una setmana després de lesionar-se a la Copa de França davant de l’Estrasburg  el misteri va quedar resolt oficialment. Neymar Júnior no tornarà a passar pel quiròfan després de recaure de la lesió en el cinquè metatarsià del peu de dret, però estarà de baixa unes 10 setmanes, segons va confirmar el comunicat mèdic del París Saint-Germain. 

Fins a l’abril no jugarà l’astre brasiler, que es perd l’atractiva eliminatòria de Champions contra el Manchester United. El repte és estar llest per als quarts, sempre que els francesos no fracassin davant de l’emergent bloc d’Ole Gunnar Solskjaer.

L’aniversari de Rafaella

La mala sort de Neymar en el PSG és una evidència. Un estudi del diari francès 'L’Equipe' va revelar una dada concloent: l’astre s’ha perdut més partits amb el campió francès en una temporada i mitja que en quatre anys amb el Barça. L’exblaugrana no va participar en 26 partits en la seva estada al Camp Nou (2013-17).

L’estrella s’ha perdut més partits en una temporada i mitja amb el PSG que en 4 anys al Barça

Amb els parisencs va faltar en 21 duels del curs passat per la mateixa malaltia d’ara i en l’actual ja s’ha absentat en cinc. Seran molts més: es perdrà, almenys, els 10 pròxims partits de Lliga, dos de Champions i els vuitens de la Copa de França. Això sí, per cinquena temporada consecutiva estarà lliure per acudir a la festa d’aniversari  de la seva germana Rafaella Santos. 

Són xifres desesperants per a un club que es va gastar 222 milions per pagar la clàusula de l’estrella brasilera, que estava completant una notable temporada. Sumava 13 gols i 6 assistències en 13 partits de Lliga i 5 gols i una assistència en cinc xocs europeus.

Operació descartada

El PSG ja va perdre Neymar durant el tram final de la temporada passada, incloent el nefast partit de tornada de vuitens de la Champions davant del Madrid. Sense el seu concurs, l’equip d’Unai Emery  va defraudar. Ara haurà de donar la cara davant delUnited. Si superen aquest escull, l’estrella podria estar disponible per a la segona setmana del mes d’abril, quan se celebraran els quarts. A la Lliga no hi ha problema: el PSG mana amb 13 punts d’avantatge sobre el Lilla malgrat tenir dos partits menys.

Notícies relacionades

El davanter haurà de fer repòs després de lesionar-se en una desgraciada acció contra l’Estrasburg. La malaltia és la mateixa que la del curs passat, quan va decidir operar-se amb el Mundial de Rússia en l’horitzó. En aquesta ocasió, la incertesa va acabar aquest dimarts després de la reunió d’un grup d’experts mèdics a París. "Hi ha consens per promoure un tractament conservador de la lesió. L’atacant s’ha mostrat totalment d’acord amb aquest protocol", va apuntar l’esperat comunicat.

Iniciativa del PSG

Els metges del PSG han portat la iniciativa en aquesta decisió sense tenir en compte el representant de la confederació brasilera. Els francesos no han volgut que es repeteixi la mateixa història amb una estrella que cobra 37 milions d’euros anuals. En cas d’operació, Neymar no hauria tornat a la gespa fins a la Copa Amèrica, que es disputarà al Brasil del 14 de juny al 7 de juliol. 

Temes:

PSG Neymar