AMISTÓS A L'ARÀBIA SAUDITA

El Brasil va derrotar l'Argentina en un miratge futbolístic

Miranda, de cap, li va donar la victòria en el minut 93, quan els equips es preparaven per desempatar per penals

zentauroepp45490116 brasil arthur181016221053

zentauroepp45490116 brasil arthur181016221053 / WALEED ALI

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

En l’últim minut i sota una calor sufocant, el Brasil va guanyar l’Argentina per la mínima diferència. El cap de Miranda es va interposar entre el porter Romero i el distret defensor Otamendi. D’alguna manera tots semblaven estar contents perquè les altes temperatures havien convertit el King Abdullah Sports City en un bany turc.

Els jugadors argentins ja no tenien més energia i només van provar d’evitar una derrota voluminosa. Quan Neymar va llançar l’últim córner i Miranda va entrar a l’àrea com una tromba el partit es va resoldre en favor de l’equip més consolidat i amb les seves principals figures al terreny de joc. Era el partit de la confirmació d’Arthur a l’onze titular, l’únic dels jugadors que no va estar al Mundial de Rússia.

“Per un error i un cap”, va rondinar a Buenos Aires el diari esportiu ‘Olé’. “La selecció brasilera no va ser brillant, però almenys va aconseguir vèncer”, va celebrar a Río de Janeiro ‘O Globo’. I ha arribat.

Escasses ocasions de gol

L’Argentina havia tingut algunes oportunitats durant els primers 45 minuts a les botes d’Icardi, Dybala i LoCelso. I res més. El conjunt que condueix Tite va ser àmpliament superior en la segona etapa. Segons ‘O Globo’, Neymar va tenir una actuació “raonable”. Com sol passar, li van fer nombroses faltes els efectes de les quals sol sobreactuar. Coutinho i Arthur, les estrelles del Barcelona, no van poder imposar el seu pes.

Notícies relacionades

 Lionel Scaloni, l’improvisat entrenador almenys podrà dir que durant el seu breu pas per la selecció va impedir almenys una derrota humiliant. Scaloni no va comptar amb Leo Messi ni Agüero. Tampoc amb Ángel Di María. És un equip en formació amb juvenils i alguns de consagrats. Tot i que Messi va ser absent, la seva selecció va posar una altra vegada en escena els problemes històrics que pateix.  Icardi i Dybala van tornar a quedar en deute. Com ve passant amb molts argentins consagrats en el futbol europeu, quan vesteixen els colors celeste i blanc són l’ombra de si mateixos

Va ser el partit número 100 del “clàssic” sud-americà. Tot i que es va tractar d’un amistós, la rivalitat no coneix límits ni la mínima cortesia. Acostuma a jugar-se dels dos costats amb el ganivet a la boca, com li agradava dir al Mestís Simeone en els seus temps de jugador. En les vigílies, van abundar a les xarxes socials els mems d’argentins sobre una suposada supremacia sobre el rival. Però, després de diversos anys de paritat, la balança s’inclina ara a favor del Brasil: 38 contra 37 i 25 empats.

Fitxa del partit

<strong>Argentina:</strong> Sergio Romero, Nicolás Tagliafico (Marcos Acuña), Renzo Saravia, Germán Pezzella, Nicolás Otamendi; Giovani Lo Celso (Eduardo Salvio), Leandro Paredes, Rodrigo Battaglia; Mauro Icardi (Giovanni Simeone), Ángel Correa (Roberto Pereyra), Paulo Dybala (Lautaro Martínez)