22 febr 2020

Anar al contingut

Impuls a la candidatura

El COI avala els Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona

L'informe favorable d'aquesta organització permet passar a la fase següent, en què es formalitzarà la precandidatura

El Periódico

El COI avala els Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona

JORDI RIBOT PUNTI ICONNA

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha donat llum verda a Pirineus-Barcelona perquè comenci a treballar en una proposta concreta per a l’organització d’uns Jocs d’Hivern l’any 2030. La seva posició es va donar a conèixer aquest diumenge a la tarda a Buenos Aires (Argentina) –dilluns a la matinada a Espanya–, en una reunió celebrada en el marc dels Jocs Olímpics de la Joventut i en què el consultor del COI Gilbert Felli, va presentar l’informe que ha elaborat a partir de la seva visita de tres dies a Catalunya, fa tot just un mes.

L’aval d’aquest organisme fa possible el pas a la fase següent, que consisteix a formalitzar la precandidatura una vegada s’ha constatat que el territori compta amb les infraestructures necessàries per poder acollir l’esdeveniment.

L’aval ve motivat, precisament, pels nous criteris de l’organisme, els quals prioritzen les candidatures que pràcticament ja disposin de les infraestructures necessàries per poder organitzar els Jocs, amb l’objectiu d’evitar "una despesa extraordinària", segons va dir Felli durant la seva visita a l’estació de la Molina (Cerdanya), el 5 de setembre passat.

El vistiplau del COI permet al territori començar a treballar en la proposta operativa concreta sobre l’organització dels Jocs d’Hivern, ja que l’aval de l’organisme suposa a Pirineus-Barcelona passar a la fase següent, en què es formalitzarà la precandidatura.