PRESENTACIÓ OFICIAL

Courtois: "Compleixo un somni d'infantesa"

El porter belga és presentat oficialment pel Reial Madrid després d'arribar del Chelsea

courtois-1 / JOSE LUIS ROCA

courtois-1
courtois

/

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García

En la seva presentació oficial com a jugador del Reial Madrid, Thibaut Courtois ha dit que compleix "un somni d’infantesa" al posar-se la samarreta del Reial Madrid. "Compleixo un somni. Arribar al millor club del món no ha sigut fàcil, però des d’avui puc posar-hi, a més de la feina i l’esforç amb què he treballat en tots els clubs en què he estat, la il·lusió que tenia des de petit de jugar aquí. Ja soc un dels vostres, un madridista més", ha llegit una mica nerviós el porter, acompanyat de tota la seva família, la que viu a Madrid i que ha sigut fonamental perquè el porter forcés la seva sortida de Londres.

Abans, Florentino Pérez ha destacat la felicitat del club per incorporar, ara sense cap dubte, un jugador de primer nivell mundial. "Ets aquí, tal com desitjaves. Els madridistes no oblidarem la teva lluita per vestir aquesta samarreta. Avui comença el teu desafiament més gran. El teu cor estava aquí a Madrid, amb els teus fills, ara el Reial Madrid també forma part de la teva família", li ha dit directament el president.

Elogis a la plantilla

Forentino Pérez ha reiterat els elogis a la plantilla, ja habituals en aquestes presentacions, i del nou fitxatge. "Un dels millors porters del món, si no, el millor. El seu fitxatge s’emmarca dins de l’estratègia de present i futur que aborda el club", ha dit el president blanc en una llotja d’honor de l’Estadi Santiago Bernabéu atapeïda de premsa i aficionats.

Courtois, amb els seus fills, Florentino Pérez i Marta Domínguez, la mare dels fills del porter, amb qui viuen els nens a Madrid / JOSÉ LUIS ROCA

El Reial Madrid va anunciar aquest dimecres a la tarda el fitxatge de Courtois, després que els rumors sobre la seva arribada s’intensifiquessin en les últimes hores, arran delfitxatge de Kepa per l’equip anglès. El porter belga, de 26 anys, s’ha compromès per a les pròximes sis temporades. Va ser nomenat millor porter de l’últim Mundial, en què va aconseguir unes històriques semifinals amb Bèlgica. Amb Courtois el Madrid aconsegueix un dels millors porters del món per poc més de 35 milions d’euros.

Carta de comiat

Notícies relacionades

Abans de la seva presentació, el porter va publicar una carta en què es va acomiadar del que ha sigut el seu club, en propietat, des del 2011. "El Chelsea sempre tindrà un lloc especial al meu cor. Jo només tenia 19 anys quan el club va confiar en les meves habilitats. Moltíssimes gràcies a tots els meus companys i a tot l’‘staff’", deia el belga en la missiva, en què també exposava una de les claus de la seva marxa de Londres: "Als aficionats, espero que pugueu entendre que estar a prop dels meus fills ha sigut molt important en la meva decisió. Us desitjo el millor per al futur i ha sigut un honor pertànyer a la família del Chelsea", acabava l’escrit.

El club presidit per Florentino Pérez, que no tenia necessitat de fitxar un porter amb Keylor Navas a l’equip i amb contracte en vigor, ha aconseguit contractar per sota del valor de mercat el porter fins ara del Chelsea, a qui només li quedava un any de contracte i, després de les vacances del Mundial es va declarar en rebel·lia i no va acudir a entrenar amb el seu club.