RÚSSIA 2018

L'Argentina acomiada Sampaoli sense pena ni glòria

Després del fracàs al Mundial, deixa la selecció sense crèdit, barallat amb els seus col·laboradors i distanciat dels jugadors

rpaniagua44056236 argentina s coach jorge sampaoli attends a press conference 180629191726

rpaniagua44056236 argentina s coach jorge sampaoli attends a press conference 180629191726 / JEWEL SAMAD

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

Jorge Sampaoli deixa la selecció de l’Argentina amb molta pena i gens de glòria. El “Pelado”se’n va anar de l’equip per la porta del darrere, enfrontat amb els seus col·laboradors i sense que cap jugador el recolzés. En tretze mesos, i després d’abandonar Sevilla per dirigirLeo Messi, Sampaoli va perdre tot el seu crèdit.

Havia arribat en qualitat de salvador. El president de la Federació argentina, Claudio “Chiqui” Tapia, el va blindar amb un contracte de cinc anys, fins Qatar 2022. Va dir llavors que havia contractat el millor entrenador del món. No obstant, el fiasco a Rússia 2018, el va fer oblidar aviat les seves paraules.

Notícies relacionades

L’escandalosa Federació haurà de pagar-li a Sampaoli 1,8 milions de dòlars perquè abandoni la selecció. Tapia pot donar-se com a guanyador del litigi: al “Pelado” li corresponien 8,6 milions de dòlars per la seva intempestiva destitució.

El prestigi de Sampaoli es va desfer com paper mullat molt abans que comencés el Mundial, quan es va divulgar un vídeo en què insultava un agent de trànsit per haver aturat l’automòbil en el qual viatjava amb vuit persones “¡Boludo (idiota), ganás 100 pesos por mes!”, el va humiliar, i va haver de demanar perdó. Les disculpes de l’entrenador es van fer costum després de cada partit i cada disbarat. Ningú el trobarà a faltar.