Aquests són els policies que acompanyaran 'la Roja' i la seva afició a Rússia

Els agents s'integraran al Centre de Cooperació Policial Internacional

33dd7fa7-dedd-4af9-b935-2739c8e710f3-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe / Madrid

Un grup d’agents de la Policia Nacional s’ha desplaçat a Rússia per col·laborar i recolzar la policia d’aquest país en la celebració del Mundial de futbol i integrar-se al dispositiu de seguretat de la selecció espanyola, que aquest divendres debutarà en el campionat.

Dos dels efectius estaran integrats alCentre de Cooperació Policial Internacional (CCPI), situat a Moscou, creat per coordinar la feina en matèria de seguretat dels diferents cossos policials dels països classificats, ha informat la Direcció General de la Policia.

Atenció als ultres

Seran els encarregats d’intercanviar amb altres policies la informació relativa als seus partits, els aficionats, grups ultres i, en concret, qualsevol aspecte que pugui incidir en la seguretat de la celebració de l’esdeveniment. A més, analitzaran els postpartits i els incidents que es puguin produir per treballar i evitar-los en els enfrontaments següents.

Tres agents més es desplaçaran a les diferents seus on es desenvolupen els partits i un inspector en cap de l’Oficina Nacional d’Esport de la Policia Nacional acompanyarà la selecció espanyola.

Des del novembre del 2017, la policia ja està coordinant la seguretat de la selecció absoluta en els seus viatges internacionals treballant conjuntament amb la conselleria d’Interior de l’Ambaixada d’Espanya a Rússia.

Ajuda al consolat

En el cas que es produeixi algun incident, els espanyols desplaçats podran acudir al Consolat d’Espanya a Moscou, a Stremianniy Pereulok 31/1, el telèfon d’emergències (24 hores) del qual és el (+7) 903 136 39 02.

Si el propòsit del seu viatge és assistir als partits de la Copa del Món de futbol 2018 a Rússia, la policia recorda que és necessari el passaport, amb validesa d’almenys sis mesos, l’entrada a un partit del Mundial 2018 de la FIFA TM, i la FAN-ID, acreditació que s’obté després de comprar una entrada per a uns dels partits. Aquesta documentació li permetrà entrar i sortir de la Federació de Rússia sense necessitat de sol·licitar un visat.

Des del consolat d’Espanya també s’han desplegat dos agents especialitzats en documentació que es desplaçaran a les localitats on la selecció disputi un partit per solucionar possibles problemes documentals que es puguin produir.

Mentre a Espanya es reforçaran els serveis de seguretat els dies en què la selecció espanyola disputi un matx davant de possibles concentracions a la via pública o celebracions.

Notícies relacionades

Des dels diferents perfils de la Policia Nacional en xarxes socials, s’oferirà informació d’utilitat per als espanyols desplaçats a Rússia, com els telèfons d’emergències, horaris de les oficines dels consolats espanyols, la documentació requerida o els passos a seguir si s’extravia.

A més, s’ha presentat un vídeo en el qual les diferents unitats policials mostren el seu suport a la selecció espanyola i incideixen en un Mundial segur.