NOU EMBOLIC A LA FEDERACIÓ

Denuncien el curs d'entrenadors de Raúl, Xavi i Xabi Alonso

Un expert en formació de tècnic no dona validesa a aquests títols i la federació avisa que no permet ingerències

xavient

xavient

1
Es llegeix en minuts

La Reial Federació Espanyola de Futbol es torna a trobar amb un nou embolic, i aquesta vegada és pel tema dels cursos d'entrenadors. Miguel Galán, president de Cenafe (centre nacional de formació d'entrenadors), ha denunciat el curs d'entrenadors que estan fent Raúl González , Xavi Hernández, Victor Valdés, Marcos Senna, Xabi Alonso i Capdevila, entre altres, a Las Rozas.

Com ha avançat el mitjà El Confidencial, aquesta organització ha presentat una denúncia davant la Direcció General d'Esports de la Comunitat de Madrid i la Comissió Nacional de la Competència pel curs, que té una durada de sis setmanes.

Aquest curs per ser entrenador de futbol professional està dirigit per la RFEF, i això ha causat el malestar de Galán. "Els diplomes que atorga l'organisme federatiu no són vàlids perquè no es regulen per la llei de l'Esport de la Comunitat de Madrid ni tenen ordre ministerial", assegura el dirigent.

Resposta de la Federació

Notícies relacionades

El conflicte entre les escoles d'entrenadors i la federació no és nou i davant les acusacions d'aquesta organització ha hagut de sortir a respondre Ginés Meléndez, director de l'Escola Nacional d'Entrenadors de la federació. Meléndez defensa la validesa dels cursos i els diplomes d'entrenador que imparteix la Federació perquè "estan dins de l'àmbit subscrit pel conveni de reconeixement que regula la UEFA".  

Per acabar, Galán ha llançat un desafiament a la federació advertint que "si és necessari denunciar als alumnes quan els donin el diploma i exerceixin com a entrenadors ho faré sens falta".