FINAL D'UNA RATXA HISTÒRICA A L'HANDBOL

Granollers celebra la gesta

L'equip vallesà desferma l'eufòria després de truncar la imbatibilitat de cinc anys del Barça

jcarmengol42910038 fc barcelona lassa vs granollers   foto   javi ferr ndiz180414210038

jcarmengol42910038 fc barcelona lassa vs granollers foto javi ferr ndiz180414210038 / FOTO JAVI FERR NDIZ

2
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol

Granollers és una festa. O almenys ho va ser la llarga nit de divendres, després que l’equip vallesà Fraikin BM Granollers passés a la història al desbaratar, inesperadament i contra pronòstic, una de les ratxes d’imbatibilitat més impressionant de l’esport, la que mantenia el Barça en les competicions espanyoles des de fa gairebé cinc anys.

Tot es va fer miques quan el lateral esquerre lituà de 31 anys Rolandas Bernatonis va clavar la pilota a la porteria de Gonzalo Pérez de Vargas en els 7 segons que tenia el Granollers en la seva última possessió al Palau Blaugrana. El 28-28 que imperava en l’electrònic no satisfeia les aspiracions de l’equip vallesà. Així que el seu jove entrenador, el corunyès Antonio Rama, de 35 anys i al club des del 1994, va demanar temps mort, va dissenyar una jugada final amb set jugadors de camp i sense porter que va sorprendre la defensa blaugrana i va habilitar Bernatonis per entrar a la història. «Hem pensat que era avui o mai», va confessar Rama en l’eufòrica celebració que va succeir la gesta.

«Felicito el Granollers, ha sigut millor que nosaltres. No em serveix pensar en els 146 partits invictes, m’importa que no hem guanyat aquest partit», va assegurar, per la seva banda, el tècnic blaugrana Xavi Pascual, que per primera vegada en un lustre està vivint moments difícils al Palau. I és que el final de la ratxa coincideix, amb tot just una setmana de diferència, amb l’eliminació a vuitens de la Champions contra el Montpeller. Dues urpades molt seguides.

Una victòria molt especial

«Els que som al Granollers de tota la vida sabem que guanyar el Barça és especial. L’objectiu era anar gol a gol, parcial a parcial, i competir fins al final», va revelar Rama, el tècnic que va acabar amb 146 partits de Lliga Asobal sense perdre del Barça (145 victòries més l’empat d’aquesta temporada a Guadalajara), i amb 184 victòries més un empat del Barça en totes les competicions que es disputen en territori espanyol.

Notícies relacionades

El Barça d’handbol no perdia des del 18 de maig del 2013 (33-31 a la pista del Naturhouse La Rioja, en Lliga), i a casa no ho feia des del maig del 2012, contra l’Atlètic de Madrid. Contra el Granollers no hi perdia des del 2006, i contra el Granollers a casa, des del maig del 1993, fa gairebé 25 anys.

El Granollers va acabar amb tot això en una nit màgica, amb una victòria (28-29) que va premiar els valors que impregnen el club (treball, sacrifici, joventut i planter), que han fet que sigui l’únic equip Asobal viu en les tres competicions: Lliga, Copa del Rei i Copa EHF. Mentrestant, el Barça es va desprenent dels de casa: Valero Rivera i Viran Morros se n’aniran al juny. 

Temes:

Handbol