UNA ALTRA FITA BLANC-I-VERMELLA

La primera vegada al Bernabéu per al Girona

Bona part de la plantilla de Machín s'estrenarà al camp del Madrid, on seguirà lluitant pel somni europeu

girona

girona

3
Es llegeix en minuts
Jordi Danés

El Bernabéu i el Reial Madrid. Paraules majors per al Girona, que diumenge (20.45 h. Movistar Partidazo) enfrontarà el seu fantàstic estat de forma en un escenari majúscul i contra un rival que damunt del paper hauria de ser inaccessible. «El 0-3 de la primera volta davant del Barça ens va servir d’experiència per rebre el Madrid a Montilivi, i el vam guanyar 2-1. Esperem també haver après del que va passar al Camp Nou (6-1) per jugar al Bernabéu». La reflexió és del centrecampista Pere Pons, un dels que trepitjarà per primera vegada el terreny de joc del santuari madridista, on la por escènica ha fet  moltes víctimes al llarg de la història.

«Els companys que hi han jugat m’han dit que és una sensació única. És dels millors estadis d’Espanya, si no el millor. He estat diverses vegades a la grada i ara em tocarà viure’l a la gespa», va explicar Borja García, un jugador forjat al planter del Reial Madrid però que no trepitjarà fins aquesta nit el Bernabéu. No ho va poder fer tampoc com a futbolista del Còrdova la temporada 2014-15, afectat llavors per la clàusula de la por.

En l’alineació del Girona, que qualsevol aficionat blanc-i-vermell ja recita de memòria, la majoria de futbolistes que trepitjaran per primera vegada el camp del Reial Madrid és aclaparadora. De l’onze que saltarà avui al Bernabéu, només hi ha dos jugadors que ja han «sofert» el turment de l’estadi blanc: Bernardo Espinosa (derrota amb el Racing a la temporada 2011-12, 4-0) i cinc vegades el pitxitxi Cristhian Stuani (dues amb el Llevant, a la Lliga, 2-0, i a la Copa, 8-0; i tres amb l’Espanyol, dues a la Lliga, 3-1 i 3-0, i una a la Copa, 1-0). 

Hi ha més representació, però de jugadors que avui no seran titulars: Gorka Iraizoz ha jugat un partit amb l’Espanyol i vuit amb l’Athletic (nou derrotes), Timor dues vegades amb l’Osasuna (dues derrotes) i el lesionat Carles Planas una vegada amb el Celta (també derrota). Un balanç, entre aquests cinc jugadors, de 18 visites al camp del Reial Madrid sense ni una sola victòria ni un trist empat.

«No vaig poder jugar al Camp Nou i espero fer-ho ara. A tot futbolista li agrada trepitjar els millors escenaris», va reconèixer el carriler Johan Mojica, un dels dos colombians de l’equip, juntament amb Bernardo Espinosa, tots dos cridat precisament divendres pel seleccionador José Pekerman per disputar la setmana que ve el França-Colòmbia.

PLE DE PUNTS

No només serà l’estrena al Bernabéu de Mojica, sinó també del porter Yasinne Bounou, que encadena tres partits seguits (i nou en tota la temporada) amb la porteria a zero: després del 6-1 davant el Barça ningú ha batut l’internacional marroquí i el Girona ha fet un ple de punts –Celta (1-0), Vila-real (0-2) i Deportivo (2-0)– que li ha permès canviar d’objectiu i mirar decididament cap a Europa.

Curiosament, Pablo Machín perdrà fins a set jugadors per compromisos internacionals durant la setmana de descans: al marge de Bounou, Mojica i Bernardo, també Stuani (Uruguai), Maffeo i Aleix Garcia (Espanya sub-21) i Olunga (Kenya). Haurien sigut vuit, però Hondures no té compromís internacional i Choco Lozano es quedarà a Girona.

 

Notícies relacionades

Si els partits al camp del Reial Madrid ja comporten per si mateixos una màxima dificultat, possiblement el Girona el visitarà en el pitjor moment possible des de la perspectiva del rival: els de Zidane afrontaran  el duel sense haver tingut cap compromís entre setmana, en el millor moment de la temporada, sense cap baixa i amb ganes de treure’s l’espina del 2-1 encaixat en la primera volta a Montilivi.

DIFICULTAT MÀXIMA 

«Han tingut una setmana neta per poder pensar en aquest partit i també és l’equip més en forma de primera. I per si amb això no n’hi hagués prou, Cristiano Ronaldo està a punt d’arribar a la seva millor versió, si no hi ha arribat ja. No hi ha cap dubte que la dificultat serà màxima, però també estic convençut que tenim arguments per ser competitius com ho hem sigut gairebé sempre i per posar en dificultats el Madrid», va dir Pablo Machín, que només té la baixa per lesió del carriler Carles Planas.