ELS QUARTS DE COPA

El Madrid també es queda sense Copa (1-2)

L'equip blanc es desploma i cau eliminat amb gols d'Eraso i Gabriel Paulista

undefined41770539 soccer football spanish king s cup real madrid vs legane180125001253 / JUAN MEDINA

undefined41770539 soccer football   spanish king s cup   real madrid vs legane180125001253
undefined41770782 graf6781  madrid  24 01 2018   los jugadores del legan s cel180125001242

/

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

El Madrid va sumar un altre desastre a la seva decebedora temporada. Ara sí que ja només li queda la Champions per arreglar-la després que el Leganés el deixés noquejat en un Bernabéu que no és capaç d’assimilar el que passa dia rere dia. Eraso i Gabriel Paulista van ajusticiar el campió d’Europa i del món i el modest equip madrileny es va classificar per primera vegada en la seva història per a unes semifinals de la Copa del Rei juntament amb el València, que va eliminar als penals l’Alabès. 

L’inici de la vetllada ja va fer presagiar que es viuria una altra nit negra. Va tenir compassos inicials gens  esperançadors per al Madrid i la seva parròquia. Així que va començar el partit, la barrera es va obrir per permetre que Beauveau estavellés el seu llançament de falta a la fusta, acció que va provocar els primers murmuris de mosqueig i desesperació. Va seguir deu minuts més tard una gardela de Brasanac amb la dreta que va aturar Casilla, sense que l’equip blanc toqués la tecla adequada per donar la rèplica pertinent a un rival molt descarat i amb les idees molt més clares.

Equip partit

Sense Cristiano Ronaldo i Bale ni a la banqueta, amb Ramos i Benzema com a complement de la segona unitat madridista, encapçalada per Isco i Asensio, el conjunt madridista no feia res més que partir-se pel centre amb gran facilitat davant l’eficaç pressió dels jugadors del Leganés. En defensa, per un altre costat, les coses no deixaven de complicar-se fins i tot en les accions d’atac visitant més previsibles.

Benzema marca el gol de l'empat a un / JAVIER SORIANO (AFP)

Gabriel Paulista va rematar completament sol en un córner i no va fer el primer forat perquè el seu cop de cap va portar la pilota a les mans de Casilla. Eraso va dirigir molt millor el seu gran xut amb la dreta des de fora de l’àrea per marcar el gol que equilibrava l’eliminatòria i posar en suspens el Bernabéu, disposat definitivament a no deixar-ne passar ni una més al seu equip després de la mala passada enrere d’Achraf i el greu error de Nacho que va facilitar la tasca al centrecampista pepinero (m. 31).

Benzema no va arribar per centímetres a picar de cap un gran centre d’Isco des de la dreta i l’equip blanc va marxar al descans amb la llosa a sobre d’una xiulada estrepitosa. Va tornar amb els mateixos jugadors després de fer propòsit d’esmena i qui millor va reflectir aquesta actitud va ser precisament el criticat davanter francès, que va empatar amb un toc molt delicat per sobre de  Champagne després d’una gran associació amb Lucas (m. 47).

Indetectables

Notícies relacionades

Lluny d’asserenar l’ànim i encarrilar el joc, el Madrid va seguir sense capacitat per detectar per on li arribava el perill. Gabriel Paulista, que poc abans havia dirigit malament un cop de cap en situació immillorable a passada de Rico des de l’esquerra, es va anticipar pel centre a Theo i Llorente per deixar d’una peça Casilla amb un enèrgic cop de cap (m. 55).

Gabriel Paulista celebra el gol del triomf del Leganés / JUAN MEDINA (REUTERS)

L’entrada al mateix temps de Modric i Carvajal per Llorente i Achraf va precedir el sorprenent relleu d’Isco per Borja Mayoral. En tot cas el Madrid es va bolcar i Benzema i el davanter del planter van tenir l’empat, però Champagne va frustrar primer el francès i Mayoral va picar de cap fora per poc amb tot a favor. Més tard, Champagne va treure un gran cop de cap de Sergio Ramos i el Madrid es va quedar glaçat i sense semifinals de Copa a què agafar-se abans d’haver de fer-ho amb totes les seves forces a la Lliga de Campions en una eliminatòria contra el PSG cada cop més complicada.  

Reial Madrid 1 - Leganés 2

<strong>Reial Madrid</strong>: Casilla (5), Achraf (4), Nacho (4), Ramos (5), Theo (4), Llorente (4), Kovacic (4), Isco (5), Lucas (6), Benzema (6), Asensio (5). Entrenador: Zidane (4).