'PELOTAZO' DE MOURINHO

Alexis Sánchez, el nou pianista d'Old Trafford

El xilè es converteix en un dels futbolistes més ben pagats del món

rpaniagua41737310 files  this file photo taken on june 18  2017 shows chile s 180122205117

rpaniagua41737310 files this file photo taken on june 18 2017 shows chile s 180122205117 / ALEXANDER NEMENOV

3
Es llegeix en minuts
Pol Gustems

El Manchester United va anunciar la incorporació d’Alexis Sánchez mostrant el de Tocopilla assegut al piano tocant les notes de l’himne del club. «Glory, Glory, Man United», va interpretar el davanter xilè, músic aficionat, que fa unes setmanes estudiava les partitures de l’altre equip de la ciutat.

Tot i això, el club que entrena Jose Mourinho ha convençut l’Arsenal, l’agent del jugador i el futbolista. A Wenger li han regalat l’armeni Mkhitaryan, al representant uns 15 milions d’euros i a l’exblaugrana un contracte a raó de 350.000 lliures a la setmana.

16,8 milions d'euros anuals

Alexis es converteix a Old Trafford en un dels futbolistes més ben pagats del món. Els 16,8 milions d’euros anuals que percebrà de sou base es poden incrementar en 10 segons els diferents bonus per objectius i drets d’imatge. Sense comptar aquestes variables, el seu salari el situa per darrere de Leo Messi, Neymar, Oscar i Cristiano Ronaldo. Serà el primer jugador xilè a enfundar-se la samarreta del Manchester United.

«Recordo una conversa que vaig tenir amb Thierry Henry», va reflexionar el xilè. «És un històric de l’Arsenal que va canviar de club per la mateixa raó que ara ho faig jo. Ha arribat el meu torn», va aclarir. El francès se’n va anar a Barcelona. La història d’Alexis s’assimila més aviat a la de Robin Van Persie, que el 2012 va deixar els gunners pels red devils a la recerca del títol de la Premier. L’holandès la va aconseguir en la seva primera temporada a Manchester.

Benedicció o malson

No és clar si l’elecció de l’icònic dorsal 7 serà una benedicció o un malson per a Alexis. Aquest número solia ser màgic. George Best el va convertir en especial als 60, Eric Cantona va recollir el testimoni als 90 i més recentment David Beckham i Cristiano Ronaldo van continuar la tradició de futbolistes genials a honrar el dorsal. Tot i això, els últims temps el 7 ha recalat en Michael Owen, de pas esporàdic pel club, o en Ángel Di Maria i Memphis Depay, de rendiment baixíssim sota les ordres de Louis Van Gaal.

"Estic encantat d'unir-me al millor club del món. L'oportunitat de jugar per a Mourinho era una cosa que no podia rebutjar"

«Estic encantat d’unir-me al millor club del món. L’oportunitat de jugar per a Jose Mourinho era una cosa que no podia rebutjar», va explicar Alexis. Com l’himne al piano, una frase preparada però amb un entrenador diferent que en els assajos. El Manchester City es va esborrar de la carrera pel davanter quan el golejador xilè va començar a dubtar i el seu agent va augmentar les seves pretensions.

La benvinguda de 'Mou'

A l’estiu, desesperat per sortir de l’Emirates, Alexis ja havia acceptat unes condicions que, ara, amb el seu anterior contracte amb l’Arsenal a prop de caducar, ha pogut renegociar amb més poder. La benvinguda de Mourinho és d’acord amb el seu estatus d’estrella: «Alexis és un dels millors atacants del món. Ens porta ambició, desig i personalitat».

A les sis de la tarda, amb puntualitat britànica, es van oficialitzar tots els acords. El United va mostrar un vídeo d’Alexis passejant sobre la gespa d’Old Trafford. L’Arsenal va presentar Mkhitaryan, també de 29 anys, futbolista que va arribar el curs passat però no va trobar mai una bona sintonia amb Mourinho.

El City renova a De Bruyne

Notícies relacionades

Els dos clubs semblen sortir guanyant en un intercanvi sorprenentment real, acostumats a possibles intercanvis que mai s’acaben produint.

El City també va voler el seu moment de protagonisme i va contraprogramar amb l’anunci de renovació de De Bruyne. El belga de 26 anys ha estès el seu contracte fins al 2023. A falta, de moment, de nous fitxatges, Pep Guardiola aposta per consolidar la seva columna vertebral.