L'ODISSEA DE L'EQUIP DE TIR

"Acusaven Antonio de terrorisme, prendrem mesures"

Els quatre tiradors espanyols van ser retinguts 15 hores a Dubai perquè creien que havien comprat les armes al mercat negre

GRAF3391. MADRID, 31/10/2017.- Los cuatro componentes de la selección española de tiro que participó este fin de semana en Nueva Delhi en la final de la Copa del Mundo, (de izda a dcha) Antonio Bailón, Beatriz Martínez, Fátima Gálvez y Alberto Fernández, a su llegada al aeropuerto de Madrid-Barajas. Los deportistas, que viajaron sin representante alguno de la Real Federación Española de Tiro (RFEDETO), hicieron escala en Abu Dabi después de su participación en Nueva Delhi y estuvieron retenidos por las autoridades de los Emiratos Árabes Unidos debido a problemas con la documentación de las armas con las que compitieron. EFE/ Emilio Naranjo

GRAF3391. MADRID, 31/10/2017.- Los cuatro componentes de la selección española de tiro que participó este fin de semana en Nueva Delhi en la final de la Copa del Mundo, (de izda a dcha) Antonio Bailón, Beatriz Martínez, Fátima Gálvez y Alberto Fernández, a su llegada al aeropuerto de Madrid-Barajas. Los deportistas, que viajaron sin representante alguno de la Real Federación Española de Tiro (RFEDETO), hicieron escala en Abu Dabi después de su participación en Nueva Delhi y estuvieron retenidos por las autoridades de los Emiratos Árabes Unidos debido a problemas con la documentación de las armas con las que compitieron. EFE/ Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Els quatre components de l’equip espanyol de tir que van participar a Nova Delhi en la final de la Copa del Món van assegurar que «prendran mesures». Alberto Fernández, Fátima Gálvez, Antonio Bailón i Beatriz Martínez van arribar ahir a l’aeroport de Madrid després d’estar un dia retinguts a Dubai per un «error» en la documentació de les seves armes.

«No sabem si ha sigut un error de la companyia, de la seguretat d’allà, però hem d’aclarir-ho i hem decidit tots quatre prendre mesures», va explicar Fátima Gálvez, excampiona del món. «Les condicions en què vam estar no eren les més apropiadesVam ser retinguts de forma il·legal perquè teníem tota la documentació i veníem d’una competició internacional que es podia justificar ja no només amb les medalles, també podies trucar perfectament al camp de tir i a la Federació de l’Índia», va afegir l’esportista cordovesa.

Els tiradors, que van viatjar sense cap representant de la Federació Espanyola de Tir, van fer escala a Dubai després de la participació a Nova Delhi i van estar retinguts per les autoritats dels Emirats Àrabs Units degut al fet que només tenien la documentació registrada de tres de les quatre armes.

«En l’últim moment, quan anàvem a agafar el vol a Madrid, va venir la Policia i ens va dir que no podíem volar perquè hi havia un problema amb la documentació de les armes. Vam anar a revisar les armes i vam comprovar que teníem quatre armes però ells només tenien tres documentacions», va afegir Gálvez.

«Ens van portar a una caserna i ens van dir que tot seria molt ràpid, que en una hora s’arreglaria tot. Però no va ser una hora. Ens van deixar en una habitació aïllada, passant fred i només ens donaven aigua i ens deixaven anar al lavabo», va relatar la tiradora. 

Notícies relacionades

El president del CSD, José Ramón Lete, va contactar amb ells i el cònsol espanyol a Dubai, Emilio Contreras, va anar a l’aeroport. Després d’unes 15 hores semblava que la intervenció del cònsol solucionava el problema, però van tornar a ser aïllats.

«Estàvem desesperats perquè per més papers que els presentàvem, que estava tot correcte, fins i tot documentació oficial d’Espanya, no valia res. A última hora vam tenir un judici ràpid perquè acusaven Antonio de terrorisme perquè havia tingut procedència il·legal d’armes a través de l’Índia i es pensaven que veníem amb armes comprades al mercat negre». Després d’hores de nervis i l’ensurt, van tornar a Madrid. 

Temes:

Terrorisme Dubai