ELIMINADES DE L'EUROPEU

Espanya se'n va al carrer contra Àustria en la tanda de penals

La selecció de Vilda paga la seva falta de punteria i s'acomiada del torneig a quarts

rpaniagua39504227 nina burger  r  of austria vies with marta torrejon  l  of s170730211601

rpaniagua39504227 nina burger r of austria vies with marta torrejon l of s170730211601 / DANIEL MIHAILESCU

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua / Barcelona

La selecció espanyola es va quedar a un pas de colar-se entre les quatre millors de l’Eurocopa femenina que es disputa a Holanda. El combinat de Jorge Vilda va tornar a patir els mateixos mals que contra Anglaterra. Va tenir més possessió (el 64%), va xutar més (20 a 4), va completar més passades (596 per 154 d’Àustria) i es va merèixer el triomf, però sense gol poc es pot fer. 

Els 90 minuts i la pròrroga van acabar sense novetats (0-0) i a la tanda de penals l’error de Meseguer va condemnar la Roja. Les centreeuropees van fer ple (5-3) i s’enfrontaran a semifinals amb Dinamarca, que va donar la sorpresa a l’eliminar la poderosa Alemanya.

Llista polèmica

No van a faltar les crítiques per al tècnic, que va prescindir en la llista de la gran estrella, Vero Boquete, i de Sonia Bermúdez, segona màxima golejadora de la Lliga Iberdrola. A la pitxitxi, l’exblaugrana Jenni Hermoso, fitxada pel PSG, la va deixar ahir a la banqueta i no va entrar fins al minut 75. 

Va ser seu l’últim xut de la Roja abans d’arribar a la pròrroga. Poca història va tenir la resta del matx, amb Àustria tancada a la seva àrea centrant tot el perill en les jugades a pilota parada i Espanya dominant el matx sense profunditat ni punteria. 

Només un ensurt

Notícies relacionades

Un cop de cap de Prohaska aturat per Sonia Paños (m. 52) va ser l’únic ensurt per a la Roja, que va ensumar el gol en un xut de Meseguer que gairebé s’empassa la portera Zinsberger (m. 56). En la tanda final, Espanya va marcar els seus dos primers llançaments gràcies a Olga García i Amanda, però Meseguer va fallar el tercer. Corredera va marcar el quart i ja no hi va haver necessitat del cinquè, ja que les austríaques es van mostrar infal·libles. 

Per Espanya, que es va quedar sense igualar les semifinals de l’Europeu del 1997, van jugar Paños; Corredera, Torrejón, Paredes, Mapi León; Losada (Putellas, m. 68), Meseguer, Sampedro; Latorre (Jennifer Hermoso, m. 76), Mari Paz i Caldentey (Olga García, min. 56). El partit, disputat a l’estadi Willem II de Tilburg, va ser seguit per 5.000 espectadors.