LA FIRMA MÉS ESPERADA

Messi renova el contracte amb el Barcelona fins al 2021

El nou acord, que contempla una quarta temporada si les dues parts volen, eleva la clàusula de traspàs a 300 milions d'euros

 

  / JORDI COTRINA

4
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Leo Messi entrarà en l’edat de la jubilació futbolística al Barça. Es donava per segura la renovació, però la constatació de l’acord, després de tants anuncis imminents que no es concretaven, alleuja en gran manera el club i la massa social. Messi, que va arribar a Barcelona amb 13 anys i el cos menut, allargarà la seva estada almenys fins al 2021, quan tindrà 34 anys i una figura agegantada. A l’estampar la seva firma, en uns 10 dies, estendrà un vincle de fidelitat amb l’entitat blaugrana que s’està demostrant a prova de tota mena de crisis i sacsejades.

Messi finalitzava el contracte el 2018. Ara s’allargarà tres anys més, amb una quarta d’opcional, que l’uniria a la samarreta blaugrana fins al 2022 i els 35 anys. Si se certifiqués aquest recorregut professional, sumarà 18 temporades al primer equip, amb el qual col·lecciona cinc pilotes d’or, quatre botes d’or i 30 títols. Com a referència imprescindible de la suma d’èxits de les últimes etapes de l’entitat, el que es va anunciar ahir en realitat va ser la renovació de la paret mestra d’un club que sembla com si estigués permanentment esquerdat.

Poques xifres han transcendit de l’acord. Se sap que el club blaugrana ha elevat dels 250 als 300 milions d’euros la seva clàusula de rescissió. Més inabastable encara a la temptació de qualsevol magnat. No s’ha fet públic el seu sou, tot i que rondarà els 30 milions nets anuals. Una obvietat: serà el jugador més ben pagat de la plantilla. 

Tampoc se sap la quantitat de la prima de fitxatge que percebrà, concepte que ja va rebre al seu dia Neymar, tot i que segons diferents informacions apunten que podria arribar als 50 milions.

VIATGE AL JAPÓ

Després de la firma del seu contracte nupcial amb Antonela Roccuzzo, la seva xicota de sempre, la data de la firma amb el seu club de tota la vida no està encara fixada. El jugador es troba de lluna de mel a Antigua i Barbuda i ha d’incorporar-se a l’inici dels entrenaments amb Ernesto Valverde, en principi, el 12 de juliol. No obstant, podria fer-ho uns dies després. La directiva ha de tancar una expedició al Japó, de la qual ell formarà part, per segellar l’acord amb Rakuten i que està prevista per aquelles dates. Quan guardi les maletes a Barcelona, la directiva de Josep Maria Bartomeu s’està plantejant una escenificació especial per a la firma. Aquest és un aspecte que està encara per decidir.

Els últims missatges entre el FC Barcelona i Jorge Messi, el pare de Leo, es van intercanviar ahir a primera hora del matí, encara que l’acord es donava per fet des del dia abans. Josep Maria Bartomeu, que ha sostingut en solitari la negociació amb la intervenció puntual d’Óscar Grau, el CEO del club, i els serveis jurídics, va poder per fi revelar la fumata blanca.

De portes enfora sempre va mantenir que la renovació es produiria per la bona disposició del futbolista. I oportunament la signatura s’estamparà al juliol perquè així computi en el pròxim exercici econòmic, evitant tensar encara més les arques asfixiades del club.

EUFÒRIA PRESIDENCIAL

«Leo és el millor jugador de la història del futbol i és al Barça des de molt petit, per tant, aquesta història continua», va dir el president blaugrana a la televisió oficial. «Va arribar aquí molt jove, va fer els passos fins a arribar al primer equip del Barça i va acabar triomfant. El seu compromís amb l’equip i el club es nota des de fa molts anys i se seguirà notant. Per tant, és una història molt maca, de professió, de futbol i d’estima a uns colors i que seguirà així fins que deixi de jugar a futbol». Per Bartomeu, la continuïtat de Messi «vol dir que les coses van bé, aniran bé i estem molt contents per ell i per la família blaugrana».

Notícies relacionades

Resulta lògica la declaració ufanosa de Bartomeu. La pressió se li amuntegava per a una renovació, la vuitena de Messi al club, que era prioritària sobre qualsevol altra gestió. Per sobre de totes les veus i opinions, ningú va pressionar més que Luis Suárez, l’amic de l’argentí, que en un to aïrat, quan Óscar Grau, que acabava d’arribar, va mirar d’aportar serenitat econòmica al debat, va exclamar: «El que s’ha de fer és renovar a Messi i no tenir sentit comú».

El club pot sentir-se alleujat i Messi pot sentir que arriba a la maduresa vital amb tot de cara. Alliberat de la condemna de 21 mesos de presó per frau fiscal, intercanviada per un multa menor, seguirà jugant per conquistar el màxim entre amics i en un entorn familiar reposat. El Barça, amb la seva renovació, ha guanyat també pau. Es queda amb el millor per sempre.