LA FINAL DE L'EUROPEU SUB-21

'La Rojita' no remata i cau contra una potent Alemanya

Weiser decideix amb un gran gol abans del descans, davant el qual la selecció espanyola no té prou capacitat de reacció per remuntar

undefined39121241 soccer football   germany v spain   uefa euro u21 championsh170630232701

undefined39121241 soccer football germany v spain uefa euro u21 championsh170630232701 / STRINGER

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE

La brillantor de 'la Rojita' a l’Europeu sub-21 es va apagar davant Alemanya, que va aixecar a Cracòvia el seu segon títol continental de la categoria després de desactivar les millors armes de l’equip dirigit per Albert Celades. La selecció espanyola, que havia guanyat les tres últimes finals disputades, no es va poder expressar com esperava tenint en compte la seva progressió al llarg del campionat i es va quedar sense igualar Itàlia com a màxim detentor de títols, cinc. Un gran cop de cap de Weiser poc abans del descans va donar el triomf a l’equip alemany davant un rival que no va trobar solucions per capgirar la situació i va viure seriosos riscos de patir una derrota encara més dolorosa.

La selecció espanyola no va poder mantenir durant gaire temps l’actitud agressiva i manaire amb què va encarar el partit, amb pressió alta i la idea d’apoderar-se de la pilota sense cap mena d’equívocs. Es va quedar en una simple declaració d’intencions perquè molt aviat va canviar radicalment el sentit del matx. Alemanya no va trigar a treure’s de sobre la temptativa d’intimidació per part hispana i va respondre amb tres cops de rampell que van provocar clarament la inseguretat en l’equip dirigit per Celades. Kepa va treure a córner amb angúnies un centre-xut de Gerhardt, Meyer va picar de cap al pal i Arnold va disparar fora per poc des de fora de l’àrea.

SENSE CONNEXIÓ

La que havia passat a pressionar a dalt amb molta més eficàcia era la selecció germànica, que no es va immutar per un cop de cap de Bellerín lleugerament desviat després d’un gran centre de Ceballos, i va complicar cada cop més la sortida de la pilota a Espanya. No hi havia manera de connectar amb Saúl, Marcos Asensio i Dani Ceballos, els dipositaris en teoria de les claus perdistorsionar la bona disposició estratègica d’un rival amb les idees molt més clares.

Els problemes per superar la primera línia de pressió alemanya van anar creixent (amb Espanya limitada a confiar en algun robatori i sortida ràpida amb final feliç que no es va produir), es van aguditzar a la recta final del primer temps i van causar estralls en la defensa espanyola. Meré va esmenar davant Meyer un gravíssim error de Jonny, però Kepa no va poder fer res instants després per desviar l’extraordinari cop de cap de Weiser a passada de Toljan després de l’enèsima recuperació alemanya en camp espanyol (m. 40).

El conjunt espanyol havia de fer un pas endavant i ho va intentar així que va començar el segon temps. Ho va confirmar i va marcar el canvi de tendència un cacau amb l’esquerra de Saúl després d’un gran control per abaixar la pilota enviada per Asensio, però Pollersbeck va evitar l’empat amb una gran estirada. La pilota no va entrar i el mateix centrecampista de l’Atlètic, en la jugada que va seguir, va haver d’evitar el segon gol alemany llançant-se a l’altra àrea per tapar el remat franc de Meyer.

VIGOR ALEMANY

Notícies relacionades

No va decaure l’empenta i el vigor físic de la selecció germànica i va tornar a veure’s lligada de mans Espanya, que es va trobar de nou sense claredat per progressar cap a l’àrea rival amb possibilitats de desestabilizar, per concedir un bon grapat d’ocasions a Alemanya i posar la final encara més favorable  als seus interessos. Kepa va tapar bé Gnabry després d’una greu fallada de Meré, Kempf va fallar al picar de cap en un córner i Gnabry va desaprofitar una oportunitat més per un regal de Vallejo.

Van entrar Williams i Borja Ma-yoral per Sandro i Llorente, respectivament, però qui més a prop va estar de restablir l’equilibri al marcador va ser Ceballos, que va aparèixer per fi per marcar-se una gran jugada amb llançament final lleugerament desviat. L’últim cartutx el va cremar Gerard Deulofeu canviat de banda, amb retallada cap endins i xut amb la dreta a córner, i amb temps encara per buscar la igualada en l’ofensiva final. Però 'la Rojita' s’anava apagant. En el quart d’hora llarg que quedava, Espanya va ser incapaç d’esgarrapar una Alemanya molt sòlida, sense cap fissura. 

Alemanya, 1 - Espanya, 0

Camp: Estadi de Cracòvia (45.000).