'La Rojita' posa la directa i arriba a les semifinals

L'equip dirigit per Albert Celades aconsegueix un gran triomf sobre Portugal amb gols de Saúl, Sandro i Williams

undefined38982329 gd01  gdynia  polonia   20 06 2017   el espa ol saul niguez 170620230118

undefined38982329 gd01 gdynia polonia 20 06 2017 el espa ol saul niguez 170620230118 / ADAM WARZAWA

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE

Després de l’empat entre Macedònia i Sèrbia (2-2), La Rojita va escalar fins a semifinals a l’imposar-se a la temuda Portugal. L’equip lusità, vigent subcampió i un dels grans favorits del campionat, va ser sotmès gràcies a un gol formidable en el primer temps de Saúl, que li ha agafat el gust a deixar el seu segell en partits assenyalats, i a la sentència de Sandro i Williams, que va marcar en el temps afegit després que Bruma escurcés distàncies a un quart d’hora del final.

La diana del centrecampista blanc-i-vermell va acabar amb els dubtes inicials de la selecció espanyola, en greus dificultats per frenar el desplegament ofensiu portuguès, llançat sobretot per la banda dreta, per on Cancelo i Guedes van crear seriosos problemes a Jonny. Va ser pel centre, però, per on va aparèixer Podence per fer-li un retall a Meré i armar ràpidament la cama esquerra per disparar al pal.

Espanya, amb el lateral del Celta i Ceballos com a novetats en la formació inicial en lloc de Gayà i Denis Suárez, es va prendre el seu temps per trepitjar l’àrea rival amb cert perill, però a la segona va encertar de ple. Bellerín va passar en curt a pocs metres de l’àrea a Saúl, que, com amb Macedònia, va obrir la llauna amb un gol de verdader luxe. Pletòric de classe i potència, se’n va anar  de quatre contraris i va marcar amb l’esquerra ajudat per un desviament de Ié (m. 21).

Al davant al marcador, l’equip espanyol va corregir amb ajudes a Jonny i va gestionar el seu avantatge ben organitzat i compacte al darrere. Davant d’això, Portugal, amb Renato Gomes lluny del seu millor nivell, no va tenir abans del descans més opció de fer mal que un contraatac que va acabar amb Llorente tancant perfectament Podence. Espanya, per contra, va estar molt més a prop d’ampliar el seu avantatge després de dues aparicions d’Asensio, el trigolejador del primer partit. Primer va assistir Bellerín, a qui Bruno va treure el remat final, i després va passar perquè Sandro disparés fora per centímetres.

ERRORS PERILLOSOS

Dos greus errors van estar a punt de costar-li a l’equip dirigit per Celades l’empat tot just començar el segon temps. Primer Kepa va salvar davant Podence després que Deulofeu regalés la pilota en zona d’alt risc i poc després el mateix atacant de l’Sporting Portugal va creuar massa després de robar-li la cartera a la banda a un descuidat Meré.

Notícies relacionades

Va ajustar aviat les seves peces novament l’equip espanyol i la seva resposta va resultar contundent. Ié va haver de treure sota pals un xut d’Asensio després d’una gran contra protagonitzada per Bellerín i Sandro es va estrenar a l’Europeu per ampliar l’avantatge. Va posar la guinda a un contraatac letal amb un gran remat en el primer pal a passada de Deulofeu (m. 64).

Bruma va donar esperances a Portugal amb una volea impecable (m. 77), però Espanya no va flaquejar al tram final i, després que Denis Suárez estigués a punt de fer el tercer a passada d’Asensio mirant la grada, va tancar el xoc Williams en el temps afegit (m. 93) per aconseguir  a Gdynia el bitllet a semifinals. H