Escàndol pels insults racistes de dos pares a l'àrbitre d'un partit d'alevins

El col·legiat, Mamadou Sow, "indignat" per l'actitud dels progenitors, que van ser detinguts per la policia a Saragossa

ecarrasco9883081 barcelona 08 02 2009 politica  partido de futbol contra la v170130194804

ecarrasco9883081 barcelona 08 02 2009 politica partido de futbol contra la v170130194804 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts

L'àrbitre Mamadou Sow ha declarat avui que se sent "indignat" pels insults racistes que va rebre en un partit de futbol d'alevins per part de dos pares, que van ser detinguts per la Policia Nacional després del partit entre el Ranillas B i l'Helios A, a Saragossa.

Després d'aquest succés, que va tenir lloc dissabte passat, l'Atlético Ranillas ha expulsat del club els fills, d'entre 11 i 12 anys, dels pares que van protagonitzar aquest altercat, com a mesura per evitar que es repeteixin fets semblants.

Un dels pares  li va dir "negret" a l'àrbitre i es va encarar amb ell. Altres espectadors van evitar que li pegués

El col·legiat que va arbitrar el matx, de 20 anys, ha explicat que, tan sols 10 minuts després de començar el partit, va començar a sentir queixes de diversos assistents del Club Atlético de Ranillas, que van arribar a ficar-se amb ell i la seva família. Malgrat aquesta situació, Sow va decidir no suspendre el partit, perquè "són nens i hi són per disfrutar del futbol", ha comentat avui en declaracions a Efe.

Al final del partit, un d'aquests pares li va dir "negret" al col·legiat i es va encarar amb ell, amb la intenció de pegar-li, però els assistents ho van evitar, fins que va arribar la Policia Nacional i va detenir els dos individus, segons ha afirmat. "Em vaig sentir indignat, quan li vaig dir ¿què has dit?, es va posar furiós i va venir cap a mi a pegar-me; els que estaven a prop ho van impedir", ha comentat Sow.

NO ÉS LA PRIMERA VEGADA

Ha indicat que no és la primera vegada que és víctima d'insults racistes, si bé ha apuntat que mai havien arribat a aquest límit, perquè ell intenta concentrar-se al 100 % en els partits, per no cometre errors. Aquest succés no li ha tret les ganes de seguir arbitrant i, de fet, l'endemà, el dilluns 30 de gener, va arbitrar un partit entre el Fuentes de Ebro i Utrillas, que va transcórrer sense aldarulls.

L'Atlético Ranillas ha expulsat L'Atlético Ranillas ha expulsat els fills dels protagonistes de l'incident

Pel que fa a la decisió del club Ranillas d'expulsar els dos nens dels pares detinguts, Sow ha lamentat que hagin pagat així el "mal comportament dels pares", perquè "no s'ho mereixien", però entén que els clubs han de prendre les decisions que considerin oportunes. "Jo no m'hi puc ficar".

Notícies relacionades

Pel president del Comitè Territorial Aragon+es d'Àrbitres de Futbol, Francisco Ramo, tant aquest club com altres que han viscut situacions similars s'han comportat de manera modèlica i han pres decisions "ràpidament", com en aquesta ocasió, que ha acabat amb la sortida de dos jugadors.

Tot i reconèixer que la "violència verbal" es produeix tots els caps de setmana, ha manifestat que aquesta temporada s'han produït diversos casos greus, com la brutal agressió d'un jugador del Miralbueno a un àrbitre de 18 anys el mes de desembre passat a Saragossa, que els ha portat a prendre mesures.