ATLETISME

Hortelano: "Tornaré al 110% i ho donaré tot a Londres 2017"

El campió d'Europa de 200 metres traspua optimisme per la seva recuperació i es planteja batre el rècord de Mennea

jcarmengol36060558 gra353 madrid  27 10 2016   bruno hortelano  plusmarquista e161027162947

jcarmengol36060558 gra353 madrid 27 10 2016 bruno hortelano plusmarquista e161027162947 / Fernando Villar

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Una festa durant les vacances, un accident de cotxe a les 6,59 hores i la carrera de Bruno Hortelano, el millor velocista espanyol de tots els temps, campió d’Europa dels 200 dos mesos abans a Amsterdam i semifinalista a Rio, va estar a punt de quedar truncada sense remei. El conductor, un cosí seu, va donar positiu en el test d’alcoholèmia però va resultar il·lès. Ell, que no duia cordat el cinturó, va sortir de l’accident amb la mà dreta destrossada i van passar moltes hores fins que va començar a donar crèdit als metges que l’intentaven convèncer que tot tornaria a ser com abans.

«En un primer instant no sabia de què anava i, és clar, estava preocupat. Quan els metges em van explicar què passava, com estava, em vaig tranquil·litzar, vaig començar a ser més positiu», deia ahir el plusmarquista espanyol de 100 metres (10,06) i 200 (20,12), que va reaparèixer en públic a Madrid en una roda de premsa celebrada a la seu del COE per assegurar que les seves expectatives van tan lluny o més que abans de l’accident. I per agrair el suport rebut i, és clar, la feina dels equips mèdics dels hospitals 12 de Octubre de Madrid i Dexeus Quirón de Barcelona que han fet possible la reconstrucció de les articulacions afectades.

OBRA D’ART

El somriure permanent que llueix quan es mira la mà embenada i rememora el que li va passar denota el que tantes vegades li deu haver passat pel cap, que aquella matinada va tornar a néixer i que, pel cap baix, va témer que la seva carrera esportiva hagués arribat al final. Avui la seva ambició no té límits. «Tinc ganes d’ensenyar-vos l’obra d’art que m’han fet, en termes mèdics almenys», va dir Hortelano, que ja només ha d’anar a consulta perquè li treguin les varilles que li van col·locar als dits. De moment, treballa amb els fisioterapeutes i els metges del CAR de Sant Cugat per a la rehabilitació de la mà i allà ha començat a fer treball de pretemporada, «amb una mica de pesos i càrdio», cosa que reafirma més la seva fortalesa mental.

No es marca terminis per tornar a competir, però no deixa de mirar al Mundial: «Tornaré més fort, amb més gana. Vull competir, no igual, millor que abans. Tornar al 100% significa que em quedo com abans i vull superar això, posem que el 110%.  Penso estar molt fort al Mundial de Londres 2017 i donar-ho tot». El seu representant, Alberto Armas, va anar una mica més enllà. «N’ha sortit reforçat. Estem en període de negociacions per decidir sobre patrocinadors, club i aquestes coses, i ahir em va demanar que negociés un bonus pel rècord d’Europa de Pietro Mennea –19,72 en 200 des del 1979–», va dir l’agent.

AMB DURANT A ESPANYA

Notícies relacionades

Seguirà entrenant-se sota la supervisió d’Adrian Durant, entrenador en cap de la Universitat de Cornell de Nova York, i el seu objectiu és intentar portar-lo a Espanya. «Si ho conseguim, l’entorn seria perfecte. Vull entrenar-me aquí amb ell», va assenyalar l’atleta, que ha aparcat els estudis d’Enginyeria Biològica.

«Tot el que m’ha passat m’ha donat una motivació extra per afrontar aquest any i els que vénen fins als Jocs de Tòquio. Ara em centraré en l’esport, en l’atletisme. Quan torni ho faré millor que abans, vull representar bé Espanya, i per al que jo vull fer el millor és dedicar-me ara exclusivament a l’atletisme», va reiterar Hortelano, que assegura que la seva tècnica de carrera no es veurà gens afectada: «Si abans corria amb la mà molt oberta, ho seguiré fent. Al cap i a la fi, corres amb les cames i el cap, i jo ho seguiré fent».