ANÀLISI

Ja triguen a fitxar Paco

jcarmengol34407969 gra295  granada  22 06 2016  el nuevo entrenador del granada160628192539

jcarmengol34407969 gra295 granada 22 06 2016 el nuevo entrenador del granada160628192539 / MIGUEL ANGEL MOLINA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Els explicaré, no per desanimar-los, ja que sé que l'assumpte no els preocupa, però que sàpiguen que això de la Roja està molt malament. Tan malament com el resultat de les eleccions. Per cert, ¿vostès coneixen algú que hagi votat el PP? Doncs que sàpiguen que l'han votat vuit milions d'espanyols (7.906.185).

Bé, doncs això, que ningú sap si Ángel María Villar, el Mariano Rajoy del futbol, gairebé tan mentider i encobridor com el president del Govern (en funcions), seguirà al capdavant de la federació. Que diuen (o això els van explicar els seus fontaners als nois de la premsa en un sopar off the record) que no fitxaran cap entrenador que tingui contracte. Bé, en realitat, ni saben si seguirà Vicente del Bosque.

Insisteixo, que sí, que sé que això de la selecció no els fa perdre el son, però ¡carai!, no sé, ja que ens deixa aquest ésser tan assenyat, tan equilibrat, tan avi (¿massa, no?, el voldríem una miqueta cràpula), aprofitem l'ocasió per arrencar un nou cicle -sinó els millors anys de les nostres vides, que serà impossible- divertit, atractiu.

I per això valdria un tècnic valent, atrevit, descarat, supervivent, llançat i no una continuació, o semblant, o defensor del toro d'Osborne, no de Bertín, que també. I temo que entre la finor de Marcelino, amb qui ja van parlar abans d'arrencar l'Eurocopa (encara que ho neguin van trucar al propietari de Mercadona, sí, segur), el vestit impecable de Michel González, les matrícules tretes en el curs d'entrenadors (més que ningú) de Julen Lopetegui i els atributs de Joaquín Caparrós, ens quedarem amb el valor legionari d'aquest últim.

Notícies relacionades

Però el bo, que ho sàpiguen, és Paco Jémez, que ha firmat pel Granada tres anys, però amb un sol punt innegociable en el seu contracte: si em truca la selecció, me'n vaig. «Que burro que ets, Emilio, sembles tonto», em va dir ahir una de les plomes per antonomàsia de la selecció (és a dir, degà dels degans). «Si Villar, o qui fos, hagués pensat en Paco per al nou projecte de la Roja, no l'hauria deixat firmar pel Granada, ni de conya».

Doncs jo, col·lega (¿dic el nom? No, no cal; li encantaria, l'han llegit mil vegades), vull Jémez. Perquè s'ha de fer un canvi de 180º, perquè cal atrevir-se amb el que no s'ha atrevit Del Bosque (tant per prescindir de molts d'ells com per portar ¡per fi! ¡ja! la generació de Saúl) i perquè, a més de jugar un futbol espectacular, ens caurà la bava amb l'equip que construirà podent escollir entre el millor d'Espanya, que és el millor d'Europa, encara que ja estiguem de vacances. Per cert, primer èxit de Mariano: els nostres joves tornen a casa; de moment, els 22 de la selecció. De dilluns a diumenge, al sol.