Cristiano Ronaldo, l'esportista més ben pagat del món, segons 'Forbes'

La revista de negocis publica una llista que encapçala el portuguès amb 77,6 milions d'euros a l'any seguit pels 71,7 de Messi

 

  / ALBERT GEA / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Cristiano Ronaldo i Leo Messi encapçalen la llista d'esportistes que més diners ingressen a l'any. La prestigiosa revista de negocis Forbes ha publicat el rànquing actualitzat dels atletes que més emoluments guanyen i el davanter portuguès del Reial Madrid se situa en primer lloc amb un total de 88 milions de dòlars (uns 77,6 milions d'euros), pels 81,4 milions del crac argentí del Barcelona

Ronaldo és el primer futbolista que encapçala aquest rànquing des que 'Forbes' va començar a publicar els guanys dels esportistes el 1990. De fet, fins ara només havia liderat la llista un atleta d'esports d'equip, el basquetbolista Michael Jordan, mentre que en l'última dècada i mitja, el privilegiat primer lloc ha estat ocupat sempre pel boxejador Floyd Mayweather o el golfista Tiger Woods.

Però la retirada del primer i la lesió del segon han permès als dos millors futbolistes del planeta acaparar els primers llocs d'un 'top ten' que completen els tennistes Roger Federer i Novak Djokovic, els golfistes Phil Mickelson i Jordan Spieth, el 'quarterback' Cam Newton, i tres estrelles de la NBA, Lebron JamesKevin Durant i Kobe Bryant. Crida l'atenció el desè lloc de l'ex dels Lakers tot i la lesió que amb prou feines li va permetre jugar la campanya passada.

'TOP 10' MÉS BEN PAGATS*

(*quantitats en milions d'euros)

1. Cristiano Ronaldo - futbol (77,6)

2. Lionel Messi - futbol (71,7)

3. Lebron James - bàsquet (68)

4. Roger Federer - tennis (59,7)

5. Kevin Durant - bàsquet (49,5)

6. Novak Djokovic - tennis (49)

7. Cam Newton - futbol americà (46,8)

8. Phil Mickelson - golf (46,6)

9. Jordan Spieth - golf (46,5)

Notícies relacionades

10. Kobe Bryant - bàsquet (44)

El pilot de F-1 Lewis Hamilton, el britànic que més guanya, seguiria una llista en la qual no trobem cap altre futbolista entre els 20 primers, essent el tercer que més guanys genera Neymar. El brasiler igualaria en el lloc 21 del rànquing els 33 milions d'euros que ingressa anualment Rafa Nadal, l'esportista espanyol més ben situat. Dins del 'Top 100' definitiu, 65 atletes serien nord-americans i un de cada quatre, jugador de beisbol.