RESPOSTA A L'HOMOFÒBIA

Nike cancel·la el contracte promocional amb Manny Pacquiao per les seves paraules contra els gais

La firma esportiva considera "detestable" el comentari homòfob del boxejador filipí

Manny Pacquiao

Manny Pacquiao / AP / SETH WENIG

1
Es llegeix en minuts

La firma esportiva nord-americana Nike ha anunciat aquest dijous que rescindeix el contracte de promoció amb el boxejador filipí Manny Pacquiao pels comentaris que aquest ha fet sobre els homosexuals, de qui ha dit que són "pitjor que els animals".

En un comunicat, Nike considera "detestable" el comentari homòfob del boxejador i assegura que s'oposa "ferotgement a la discriminació de qualsevol mena" i que l'empresa té "un llarg historial de suport i defensa de la comunitat LGBT". "Hem deixat de tenir una relació amb Manny Pacquiao", diu la firma esportiva. Una decisió que posa fi a més de vuit anys en què el filipí ha cobrat per promocionar la marca.

Dilluns passat, Pacquiao va carregar contra els homosexuals en una entrevista concedida a un mitjà local en què va afirmar que els gais són "pitjor que els animals". "¿Veieu animals mantenint relacions homosexuals? Els animals són millors, saben distingir entre masculí i femení", va deixar anar Pacquiao quan li van preguntar la seva opinió sobre el matrimoni entre homosexuals. "Si aprovem el sexe d'homes amb homes i dones amb dones, això significa que l'home és pitjor que un animal", va subratllar.

INDIGNACIÓ A LES XARXES

Les declaracions de Pacquiao van provocar indignació i van encendre les xarxes socials, on nombroses personalitats filipines i internacionals van criticar la postura del boxejador. El boxejador filipí Manny Pacquiao es va disculpar posteriorment al seu compte de la xarxa social Facebook per les seves declaracions. "Demano perdó per haver fet mal a gent comparant els homosexuals amb animals", va dir. "Encara estic en contra del matrimoni entre gent del mateix sexe pel que diu la Bíblia, però no estic condemnant els LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals)", va afegir el púgil.

Notícies relacionades

Pacquiao, que es va guanyar l'admiració dels seus compatriotes per convertir-se en un dels millors boxejadors de la història des d'un bressol humil, compagina en l'actualitat el final de la seva carrera esportiva amb el càrrec de congressista per la província de Sarangani, al sud del país.

Al llarg de la seva carrera com a boxejador, Pacquiao ha guanyat la corona mundial en vuit categories diferents i té una marca de 57 victòries (38 per KO), sis derrotes i dos empats.