Guardiola se'n va del Bayern

El club alemany intenta evitar que marxi a final de temporada i el Manchester City de Txiki tornarà a abordar el seu fitxatge

 

  / AP / DARKO BANDIC

4
Es llegeix en minuts
DAVID TORRAS / YOKOHAMA (enviat especial)

Pep Guardiola deixarà el Bayern Munic a final de temporada. Així ho anunciarà els pròxims dies, complint la paraula que va donar al club alemany. El tècnic està pendent de mantenir una reunió amb Karl Heinz Rummenigge en el que serà l'últim intent per convèncer-lo que prorrogui el seu contracte ni que sigui un any més. Però la decisió és ferma. El que encara no està definit és el seu futur, que seguirà en l'aire durant els pròxims mesos.

El tècnic no ha firmat un precontracte amb cap club. Tampoc amb el Manchester City, per més que es perfili com el seu pròxim destí. Té diverses ofertes sobre la taula, totes temptadores, totes amb xifres marejadores, però Txiki Begiristain i Ferran Soriano fa tres anys que l'esperen. Aquesta decisió, de totes maneres, es farà esperar.

EL SUPORT DEL VESTIDOR

En els últims mesos el Bayern s'ha bolcat perquè Guardiola segueixi a Munic, cada vegada més entusiasmats amb la seva feina i convençuts que és l'home ideal per dirigir un equip que s'ha construït a mida. La premsa alemanya ha arribat a publicar que ha rebut una oferta de 20 milions d'euros anuals. 

Després de temps de dubtes, i fins i tot de diferències de criteri en qüestions futbolístiques, Guardiola s'ha guanyat el respecte de tothom. Dels dirigents i dels jugadors, entregats a la causa, com han manifestat repetidament. El capità Philip Lahm ha expressat repetidament el parer general del vestidor, l'última vegada fa uns dies: “La postura de l'equip és clara. Ens encanta treballar amb el nostre entrenador i el que ens agradaria és seguir fent-ho”.

ANCELOTTI, EL SUBSTITUT

L'entrenador, igual que en la seva època al Barça, ha declinat parlar sobre el tema, però es va comprometre amb el club a donar una resposta abans de Nadal. I així ho farà. El Bayern juga aquest dissabte a Hannover i després comença les vacances nadalenques, que el Pep i la seva família passaran a Barcelona, i l'impàs hivernal fins al 22 de gener, quan es reprendrà la Bundesliga. L'anunci, per tant, es podria produir aquest cap de setmana, fora que, en aquesta última reunió amb Rummenigge, la situació faci un gir inesperat i pactin donar-se una mica més de temps. No sembla probable. De fet, el Bayern ja ha començat a moure els fils intuint la seva marxa a la recerca d'un substitut. Carlo Ancelotti serà l'elegit.

Guardiola haurà de gestionar a partir d'ara aquests sis mesos finals amb l'especial situació que suposa una marxa anunciada. Però la seva relació amb l'equip és excel·lent, possiblement la millor en aquests tres anys, i per això ha tingut molts dubtes a l'hora de prendre una decisió. En el fons en segueix tenint, encantat amb l'actitud de l'equip tant en el dia a dia com en el joc, i amb el bon ambient de què disfruta la seva família. És el Bayern que més a prop està de la idea que tenia al cap quan va aterrar i que no sempre li ha sigut fàcil inculcar.

Las claves de la noticia

  • El Bayern  Rummenigge farà un últim intent de convèncer-lo  que segueixi un any més
  • El Manchester City  Tixki Begiristain i Ferran Soriano esperen convèncer-lo tres anys després
  • El Chelsea i el United  Els dos clubs tornaran a la càrrega després de les males experiències de Mourinho i Van Gaal 

També l'afició de l'Allianz Arena està més que mai de la seva banda, mentre que la resta d'Alemanya assisteix resignada a l'enorme superioritat d'un Bayern de rècord. Fa poc, un diari va demanar irònicament a Guardiola que se n'anés perquè la Bundesliga recuperés una certa emoció. La seva gran il·lusió ara és tancar aquests tres anys de la millor manera, no només amb la tercera Lliga consecutiva sinó sobretot amb la Champions, el gran repte pendent i el gran retret dels seus detractors.

El seu adéu donarà pas a un nou escenari, el que afecta el seu futur. Però aquest aspecte seguirà en suspens durant mesos, potser, fins l'endemà del dia que acabi el seu contracte a Munic. D'ofertes no n'hi falten i en aquesta llista interminable en té quatre de màxim nivell: City, United, Chelsea i PSG.

EL PSG S'HI APUNTA

Notícies relacionades

No és nou. Durant el seu any sabàtic a Nova York tenia pràcticament les mateixes. De fet, el Chelsea li va fer una proposta espectacular i la seva negativa va ser la que va portar de tornada Mourinho a Stanford Bridge. Era la segona opció. Ara, el Chelsea ha tornat a trucar a la seva porta, abans fins i tot de tocar fons amb la crisi actual. També el United l'ha festejat més d'una vegada, i ara amb més motiu davant la marxa de Louis van Gaal a final de temporada.

Però cap com el City ha fet tant per convèncer-lo. Tant Txiki Begiristain, amb qui Pep manté una relació molt estreta dels seus temps de jugador i després quan van treballar junts al Barça, com Ferran Soriano fa temps que esperen amb els braços oberts. Fa tres anys van estar molt a prop d'aconseguir-ho, però al final Guardiola va elegir el Bayern. Va ser un desengany, però no han cessat en el seu afany i ara tornen a estar disposats a tot per aconseguir al final el 'sí'. Tot sembla indicar que aquesta vegada l'aconseguiran. Però la paraula definitiva trigarà a saber-se. Per a Guardiola només existeix el Bayern.