LA COPA DEL REI

Espifiada del Reial Madrid a Cadis

L'equip blanc incorre en alineació indeguda perquè Txerixev tenia pendent un partit de sanció

Benítez substitueix Txerixev en l’inici de la segona part a Cadis.

Benítez substitueix Txerixev en l’inici de la segona part a Cadis. / REUTERS / MARCELO DEL POZO

3
Antonio Merino

Estrena i comiat. Aquest pot ser el camí del Madrid en la present edició de la Copa. El motiu no va ser cap més que l’alineació indeguda de Txerixev, que va ser sancionat en aquesta competició la temporada passada quan militava al Vila-real per acumulació de targetes, tres a la Copa. Va ser a la tornada de la semifinal davant el Barça a El Madrigal. A Txerixev li van mostrar la targeta groga al minut 37 de la primera. Resultat: un partit de sanció per acumulació d’amonestacions.

El Cadis denunciarà la irregularitat per decisió unànime del seu consell directiu, que es va reunir a les instal·lacions del Carranza després del partit de Copa. «Ho fem amb dolor en el cor perquè és un club amic però és també una alineació indeguda. S’ha pres la decisió de forma unànime» va explicar el seu president, Manuel Vizcaíno, després del partit. El Cadis podrà impugnar el partit fins avui a les 14 hores. Francisco Rubio, el jutge únic de competició, resoldrà el cas demà mateix.

CONYA AMB BENÍTEZ

Tot just arribar ahir al matí a Cadis, a Rafael Benítez li cantaven «Ancelotti, Ancelotti». No obstant, el càntic a la grada a mitja primera part del partit va ser molt diferent. «Campions, campions». Ho argumentaven corejant que «Txerixev no pot jugar». I així era perquè el jugador rus tenia pendent un partit de sanció per targeta groga de la passada campanya en el partit de tornada de la semifinal de Copa que es va disputar el 4 de març a Vila-real. Al ser acumulació de targetes, la sanció s’ha de complir en la mateixa competició, i per això el jugador del Madrid no hauria d’haver disputat el partit davant el Cadis.

PETICIÓ DE CAUTELA

Va ser la COPE la que va donar la notícia de l’alineació indeguda del Madrid. Immediatament els nervis es van apoderar de la banqueta de l’equip blanc. Chendo, el seu delegat, no parava de mirar el mòbil. Rafa Benítez va optar per retirar del terreny de joc Txerixev i donar entrada a Kovacic abans d’iniciar-se la segona meitat.  Però el mal ja estava fet. El jugador rus va seguir el partit des de la banqueta i enfonsat pel desgavell i la falta d’informació.

«El club no en sabia res. Ni el Vila-real ni la federació ens van comunicar res. L’hem substituït després del descans per demostrar bona voluntat per part nostra», va explicar Benítez després del partit, que no va voler aprofundir en l’error administratiu del club. Només va voler parlar de temes esportius. Per aquest motiu, la seva roda de premsa va ser molt ràpida. Tot just tres frases. Precisament al tècnic blanc li va passar el mateix fa uns anys quan va entrenar el València. Va ser en un partit de Copa del Rei davant el Novelda.

Emilio Butragueño s’havia dirigit als vestidors un quart d’hora abans de finalitzar el partit. El director de relacions institucionals del Reial Madrid ja tenia la notícia de la irregularitat en la qual havia incorregut el club blanc. «Ha sigut una nit complicada». L’exjugador madridista va afegir que desconeixien la situació. «Esperarem esdeveniments i serà el Comitè de Competició el que decidirà».

Alineacions

GOLS: 0-1, (m. 3), Txerixev, amb l'esquerra; 0-2, (m. 65), Isco, a passada de Casemiro; 0-3, (m. 74), Isco, amb la dreta; 1-3 (m. 87), Márquez, amb la dreta.

La reacció de Gerard Piqué no podia ser més eloqüent. O sí. Això és el que ha tuitejat el defensa blaugrana: emoticones del riure.