ELS MOMENTS CLAU DE L'ETAPA

«¡Vinga, vinga, anem!»

Valverde no va anar per Contador després de l'atac sinó que va intentar atrapar-lo i donar continuïtat a l'intent de fuga

1
Es llegeix en minuts
S. L- E. / BARCELONNETTE Enviat especial

Va estar un quilòmetre en fuga. A més de 70 per a la meta. L'impossible, el que només faria un boig. O Alberto Contador; el mateix que ja va intentar idèntica tàctica amb la seva escapada a més de 90 quilòmetres d'Alpe d'Huez, al Tour del 2011.

Contador no acabava d'obrir forat, davant un grup principal en què hi havia un nombre excessiu de casaques negres i blaves, l'uniforme dels ajudants de cambra de Chris Froome. I, de sobte, amb aquella empenta que només és capaç de fer Alejandro Valverde, el murcià va saltar. ¿Rere Contador? Així ho van creure alguns, al caliu de l'etapa. «No ha anat a neutralitzar Contador, ni de bon tros, ha anat cap a ell per donar continuïtat a la fuga, per castigar l'Sky i perquè tàcticament, amb Nairo Quintana, així ens interessava», va explicar José Luis Arrieta, tècnic del Movistar, després de l'etapa.

És més, Valverde es va acostar a Contador i perquè el madrileny entengués que les intencions del murcià no eren contràries a les seves, aquest li va dir: «¡Vinga, vinga, anem!». Hauria sigut, d'haver-se produït, una escapada per emmarcar i recordar a les escoles.

L'Sky, però, va accelerar el ritme. Froome va ordenar als seus gregaris que donessin una mica més de si perquè no li interessava una aliança entre Contador i Valverde, el dia que el ciclista del Movistar va accedir provisionalment al podi de París, el que se li va escapar fa un any. Va passar després de la retirada de Tejay van Garderen, per sorpresa del seu equip, el BMC; es va sentir buit, amb mal de cap, es va enfonsar i se'n va anar del Tour quan era tercer.

Notícies relacionades

L'ofensiva no va funcionar. I tampoc li van sortir bé els atacs que Quintana va llançar a Froome. «Està molt fort però ho he de seguir intentant en els pròxims ports [avui, demà i demà passat] que són molt més durs».

Froome es mostra inqüestionable, però el Movistar no s'entregarà, no ho ha de fer. ¿I Contador? A veure primer el genoll, després de la caiguda.