Depressió a Munic

Guardiola busca reanimar el Bayern després de perdre la Copa i Robben, i confia tenir Lewandowski amb màscara

Pep Guardiola dóna instruccions als jugadors del Bayern durant un entrenament.

Pep Guardiola dóna instruccions als jugadors del Bayern durant un entrenament. / AFP / ANDREAS GEBERT

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ

Semblava un dia més a la Sabener Strasse de Munic, el carrer on viu el Bayern. Però no era un dia qualsevol. Hi havia més de 300 persones mirant l'entrenament d'un equip ensorrat, llepant-se les ferides de la depressió viscuda en un tràgic dimarts. Tràgic perquè va perdre la possibilitat d'arribar a la final de Copa -va caure en els penals davant el Dortmund després que quatre campions del món (Lahm, Xabi Alonso, Götze i Neuer) fallessin estrepitosament- i tràgic perquè Pep Guardiola va perdre Robben, el seu Messi. I creua els dits perquè Robert Lewandowski, malgrat «la fractura a la mandíbula superior i el nas», a més de commoció cerebral, pugui viatjar a Barcelona.

«Estic convençut que Lewan-dowski hi anirà», va assegurar Karl Heinz Rummenigge, intentant aportar un xic d'esperança. En una altra cosa serà en quines condicions estarà el davanter polonès. La presència del director general era necessària per fer pujar els ànims. I més necessari és recuperar jugadors. «Els metges treballen nit i dia perquè Ribéry pugui participar», va afegir Rummenigge, una setmana abans del partit d'anada.

COLUMNA DESTROSSADA / El Bayern té amb la columna vertebral de l'equip destrossada. Guardiola no té el seu Messi (Robben, trencament fibril·lar al bessó esquerre), no estarà a totes el seu Neymar (Ribéry, un esquinç de turmell el té ja fa un mes i mig de baixa), i el seu Suárez (Lewandowski) jugarà a mitges. Tampoc comptarà amb el seu Piqué o Abidal, el defensa que tants problemes solucionava: Alaba, amb un trencament del lligament del genoll esquerre a inicis d'abril, ja es va acomiadar de la temporada. Igual que Robben. A penes 18 minuts van aguantar els seus fràgils músculs, i va provocar una terrible sensació d'orfandat.

Feia sol a Munic i es colava pels racons del nou despatx del Pep situat al primer pis de la Sabener Strasse. Allà, davant d'una pantalla de Mac gegant, es va quedar tancat el tècnic després de reunir-se amb Rummenigge i alguns jugadors. Guardiola havia de donar una conferència de premsa en una trobada organitzada pel club bavarès amb periodistes espanyols. Però davant l'«especial situació», segons va revelar Markus Hörwick, responsable de comunicació del club alemany, la cita va ser cancel·lada.

Notícies relacionades

SENSE EXPLICACIÓ / Guardiola no va abandonar el despatx, mentre Thiago, Xabi Alonso, Javi Martínez, Bernat i Reina intentaven espantar tants fantasmes acumulats en un dimarts que no oblidaran. Només cal recordar els dos penals que van fallar Lahm i Xabi Alonso al relliscar quan xutaven la pilota. «No hi ha explicació lògica. Si en tingués, la donaria», va dir Alonso, envoltat, com el Bayern, en una tempesta d'emocions en una setmana insòlita. Diumenge, sense jugar i sense celebrar el títol, es proclamava campió de la Bundesliga. Dimarts s'acomiadava de la Copa, del triplet i de Robben.

I en una setmana espera el millor Barça del curs. «Competir fins al final», va proclamar Alonso, mentre Carles Planchart, ajudant de Guardiola, entrava al despatx del míster amb un ordinador portàtil per estudiar encara més el Barça de Messi, Suárez i Neymar.