'La Rojita' no anirà a l'Eurocopa ni als Jocs

Un gol en pròpia porta i dos contraatacs condemnen la selecció d'Albert Celades

2
CARLOS F. MARCOTE

La crisi arrossega també la selecció espanyola sub 21, que va caure ahir a Cadis davant l'equip de Sèrbia i es va quedar sense plaça per defensar el seu títol a l'Eurocopa de l'any que ve a la República Txeca i a més a més sense possibilitat d'aconseguir la classificació per als Jocs de Rio, que havia de consumar-se en terres txeques. Un gol en pròpia porta i dos contraatacs van condemnar l'equip dirigit per Celades, que en la jugada anterior al gol definitiu en el temps afegit va tenir a l'abast el pas en un remat fallit de Munir.

El lideratge i el bon joc d'Isco, omnipresent, profund i solidari durant tot el partit, no van ser suficients per a La Rojita per aconseguir el seu objectiu davant un rival que ja havia ensenyat les seves cartes en el xoc de l'anada, saldat amb un 0-0, un resultat compromès que no deixa de comportar riscos. Havien donat voltes a aquesta circumstància el tècnic i els jugadors espanyols i no per això van deixar de permetre que el perill rondés la porteria defensada per Kepa tot just començar. Ja s'havia fet notar Isco amb un xut alt per poc, quan Deulofeu va haver d'anar en auxili per neutralitzar el primer contraatac serbi.

Va resultar l'acció més notable protagonitzada per l'extrem del Barça cedit al Sevilla, que en atac no va ser l'element desequilibrant que Espanya necessitava per poder trencar la barrera visitant, que, no obstant, hauria pogut traspassar en un remat del central Sergi Gómez, que no va tenir claredat per superar Dimitrovic a passada de Sergi Roberto. Va ser l'únic llançament entre els tres pals del conjunt espanyol abans que Kostic i Pesic sortissin llançats per l'esquerra per provocar un gol en pròpia porta de Saúl, en qui va tocar el rebuig de Gayá per acabar amb la pilota a la porteria de Kepa (m. 32).

PAL DE SANDRO / Una patacada de la qual no es va recuperar la Rojita fins al segon temps, encara que Munir va estar a punt de caçar un enviament de Manquilo des de la dreta instants abans d'arribar al descans. A l'ofensiva llançada després, sempre dirigida per Isco, es va incorporar Sandro, que en el seu primer remat va enviar la pilota al pal després d'una exquisida autopassada. L'entrada d'Óliver va donar també més ritme i fluïdesa al joc, però l'empat no va arribar fins a passats els 90 minuts en un centre de Sergi Roberto per al qual no hi va haver rematador ni defensa que l'interceptés (m. 91). Un minut després Munir va desaprofitar l'ocasió de sortir a coll i be del Carranza a l'estavellar al cos del porter un deficient remat i va donar pas al cop definitiu de Sèrbia, obra de Kostic en un contraatac mortal (m. 93).