Anàlisi

O l'imites o no el guanyes

1
Es llegeix en minuts
Sito Pons
Sito Pons

Bicampió de 250cc

ver +

El cas de Marc Márquez és excepcional. Increïble. Brillantísim. De moment, únic. No ho havíem vist mai. I no parlo del que ha aconseguit i el que aconseguirà, sinó de com ho ha aconseguit, a l'edat que ho ha conquistat, sense abaixar ni un sol dia els braços, no tenint-ne mai prou i, sobretot, delectant-nos amb un pilotatge que, fins llavors, no havíem vist. Només hem de recordar que va ser campió de MotoGP a l'edat en què no ho havia estat ningú, l'any del seu debut. Ni tan sols Michael Doohan, que va necessitar uns quants anys d'adaptació a la categoria reina per guanyar.

L'altre dia vaig llegir que Shuhei Nakamoto, responsable d'Honda al Mundial, deia que el Marc havia estat el pilot que havia entès més ràpid i més bé com era l'Honda i com s'havia de pilotar. Jo diria més, jo diria que aquesta moto estava esperant un pilot com el Marc. Un pilot valent, ambiciós, amb ganes i il·lusió de guanyar sempre, amb una voracitat enorme, amb un pilotatge agressiu, arriscat, sí, potser a vegades massa arriscat, però el Marc controla. I molt.

El líder d'una generació

Notícies relacionades

El que està fent el Marc i com ho està fent ha obligat els altres, que van ser campions abans que ell, que fa molts més anys que ell que corren en la categoria reina, a canviar l'estil de pilotatge. I, en aquest sentit, hi haurà un abans i un després de l'aparició de Márquez a MotoGP. Ja ningú podrà guanyar sense portar la moto com la porta el Marc, sense despenjar-se com es despenja ell, sense fregar el colze, l'espatlla i fins i tot el cul, com fa ell. O l'imites o no el guanyes. S'han acabat les trajectòries fines, dolces, per la traçada. S'ha de córrer com el Marc, si vols guanyar el Marc.

És el líder, el model, el campió de la generació que va començar a córrer en moto amb cinc anys. Diuen que és jove, que només té 21 anys. Potser, però té 16 anys d'experiència sobre la moto. És un veterà jove. I veloç. I llest i intel·ligent.