RONDA FRANCESA

El ciclista català David de la Cruz abandona el Tour

El corredor de Sabadell ha patinat en un revolt quan s'havia fugat, ha caigut i s'ha fracturat la clavícula dreta

David de la Cruz rep assistència després de patir una caiguda durant la 12a etapa del Tour, entre Bourg-en-Bresse i Saint-Étienne.

David de la Cruz rep assistència després de patir una caiguda durant la 12a etapa del Tour, entre Bourg-en-Bresse i Saint-Étienne. / EFE / YOAN VALAT

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Saint-Étienne (enviat especial)

David de la Cruz, de 25 anys, corredor de Sabadell i un dels ciclistes espanyols amb més futur, ha abandonat aquest dijous el Tour de França, carrera on havia debutat aquest any, per una dura caiguda al quilòmetre 95 quan anava fugat. A De la Cruz li ha patinat la bici a l'agafar un revolt, amb tanta mala sort que ha perdut l'equilibri i ha impactat amb la clavícula dreta contra l'asfalt i se l'ha trencat. Pateix a més una contusió a l'omòplat i ha estat evacuat en una de les ambulàncies de la prova.

Notícies relacionades

El ciclista estava enrolat en el conjunt alemany del Netapp, que ha anat a la ronda francesa amb una targeta d'invitació, ja que no forma part dels equips de l'elit, els que estan al circuit World Tour. De la Cruz es va passar la meitat del mes de juny concentrat en altitud a Andorra i havia decidit arriscar el seu futur ja que estava convençut que guanyaria alguna etapa, ara que arriba l'alta muntanya, el seu terreny.

Per això, no havia volgut encara tancar cap contracte per al 2015 i per la mateixa raó s'havia pres la primera part de la prova amb tranquil·litat i havia perdut temps per estalviar energies pensant en els Alps, que comencen aquest divendres, i els Pirineus, la setmana que ve. La d'aquest dijous era la segona escapada en què participava De la Cruz, que s'ha unit a la llista de ciclistes que s'han baixat de la bici per incidents similars, entre ells Christopher Froome Alberto Contador.