CICLISME

Kreuziger no correrà el Tour per antigues anomalies del seu passaport biològic

L'UCI no accepta les explicacions del ciclista, que havia de ser un dels escuders de Contador a la ronda francesa

Roman Kreuziger celebra la victòria a l’Amstel Gold Race del 2013.

Roman Kreuziger celebra la victòria a l’Amstel Gold Race del 2013. / REUTERS / MICHAEL KOOREN

1
Es llegeix en minuts
JOSÉ MARÍA EXPÓSITO / Barcelona

Alberto Contador s'ha quedat sense el que havia de ser un dels seus principals escuders al Tour de França. L'equip Tinkoff-Saxo ha anunciat aquest dissabte que la Unió Ciclista Internacional (UCI) ha obert un procediment disciplinari al txec Roman Kreuziger per anomalies en el seu passaport biològic que es remunten als anys 2011 i 2012.

Notícies relacionades

El panel d'experts antidopatge de l'UCI van trobar fluctuacions anormals en el passaport del txec en dos períodes: entre març i agost del 2011 i entre abril i maig del 2012. El corredor, de 28 anys, va ser notificat el juny del 2013, i després d'això va donar les explicacions pertinents, basades en dos metges experts en dopatge que asseguraven que les fluctuacions no eren degudes a violacions del reglament antidopatge, però l'UCI no comparteix el seu criteri.

No hi ha suspensió

L'equip Tinkoff, que destaca que en aquells períodes Kreuziger corria en un altre equip (Astana), assegura que confia en la innocència del corredor. L'equip danè diu que ha decidit, d'acord amb el ciclista, que aquest no disputi cap carrera fins que s'aclareixi tot aquest assumpte. No obstant, i mentre que ni l'UCI ni la federació txeca ho han sol·licitat, l'equip no suspendrà de moment Kreuziger.