GIRO D'ITÀLIA

El primer final en pujada vesteix de rosa Evans

Ulissi repeteix victòria en una jornada amb poca batalla entre els aspirants a la general

Evans saluda des del podi de la meta de Montecopiolo amb la seva ’maglia’ rosa acabada d’estrenar.

Evans saluda des del podi de la meta de Montecopiolo amb la seva ’maglia’ rosa acabada d’estrenar. / AFP / LUK BENIES

1
Es llegeix en minuts

Cadel Evans ha aprofitat aquest dissabte el primer final en pujada al Giro d'Itàlia per vestir-se de rosa. Com es podia esperar, Michael Matthews, que sortia com a líder, no ha aguantat el ritme dels favorits en la pujada a Montecopiolo i ha cedit la 'maglia' al seu compatriota, encara que no hi ha hagut gaire lluita entre els favorits. L'italià Diego Ulissi ha estat, per segona vegada en aquesta edició, el guanyador de l'etapa.

Notícies relacionades

Ulissi ha derrotat a la meta el croat Robert Kiserlovski, després de caçar a 250 metres del final Pierre Rolland, que s'havia escapat 30 quilòmetres abans. Nairo Quintana ha estat el primer dels aspirants a la general a passar la meta, en quarta posició, dos segons abans que Evans, cinquè, i Rigoberto Urán, sisè. Michele Scarponi ha acusat la caiguda soferta a Cassino i ha entrat més endarrerit.

Port de segona categoria

Evans lidera la prova amb 57 segons d'avantatge sobre Urán (2n), 1.10 minuts sobre Rafael Majka (3r) i 1.45 sobre Quintana, que ja és vuitè de la general. Aquest diumenge es disputarà la novena etapa, 174 quilòmetres entre Lugo i l'alt de Sestola, un port de segona categoria.