Etapa indigna al Giro, amb caigudes i plantada per un circuit que era una pista de patinatge

Les figures decideixen no lluitar en la primera etapa per Itàlia pel perill de l'asfalt mullat als carrers de Bari

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Els organitzadors de carreres, malgrat haver cobrat dels ajuntaments i tenir els carrers plens de públic, s'haurien d'adonar que no passa res per suspendre una etapa, perquè quan es pot córrer, es corre, però quan a la mínima empenta del grup cauen 20 ciclistes a terra, com patinadors inexperts sobre una pista de gel, és que passa alguna cosa, és que no es pot pedalejar. Perquè el que ha passat aquest dimarts als carrers de Bari, en la primera jornada del Giro per Itàlia, ho ha estat tot menys espectacle. Els corredors han comprovat que només tocant el fre les rodes patinaven i queien, de manera que s'han passat 115 quilòmetres de marxa cicloturista. Quan a falta de cinc quilòmetres per a la meta els equips han intentat llançar els velocistes, els corredors han caigut com ninotets. Res a destacar en una etapa que mai s'ha hagut de disputar.

Per no haver no hi ha hagut ni tan sols bonificacions en l'arribada, ja que l'organització va decidir que en l'última volta no comptaven els temps. Així que la majoria de corredors han optat per despenjar-se i l'únic que han fet ha estat superar i contemplar els companys caiguts per terra, els que van decidir disputar l'etapa més lletja dels últims anys.

Notícies relacionades

A l'esprint ha guanyat el corredor francès Nacer Bouhami, ja que Marcel Kittel no ha agafat la sortida, ja que estava malalt. Al no haver-hi bonificacions, la classificació general no ha patit canvis, i per tant l'australià Michael Matthews segueix com a líder.

Demà dimecres arriba el primer contacte amb la muntanya, suau, en un Giro disputat amb el bon temps, més pujades, almenys, per trencar la monotonia en una ronda italiana que no ha començat amb bon peu, després de les pèssimes condicions d'Irlanda i de la trista etapa de Bari.