OLIMPISME

Javier Fernández, abanderat de l'equip espanyol als Jocs de Sotxi

El COE anuncia la llista de 21 esportistes seleccionats, 5 en modalitats de gel i 16 en disciplines de neu

El patinador madrileny afirma sentir-se molt orgullós i felicita tots els esportistes espanyols classificats. / COE / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

El patinador madrileny Javier Fernández, doble campió d'Europa i bronze mundialista, serà l'abanderat de l'equip espanyol en la inauguració dels Jocs d'Hivern de Sotxi (Rússia), el 7 de febrer vinent, segons ha anunciat aquest dimarts el Comitè Olímpic Espanyol (COE). L'organisme també ha donat a conèixer la relació d'esportistes que representaran Espanya, en total 21, cinc en modalitats de gel i 16 en disciplines de neu.

"És un autèntic honor ser l'abanderat espanyol en una gran competició, però molt més en uns Jocs. És la cita de referència per a qualsevol esportista", ha declarat 'Superjavi', com l'anomenen els seus amics, en el moment de conèixer la notícia. "Des que vaig començar a patinar, seguia els grans campionats per televisió i somiava de poder participar algun dia en algun. Estar per segona vegada en uns Jocs i a més ser l'abanderat és tot un privilegi que molt pocs poden tenir i que em fa sentir molt especial, però no només per mi, sinó per tota la gent que ha treballat durament perquè el patinatge sobre gel espanyol segueixi creixent", ha afegit.

L'esportista de 22 anys, que des del 2011 viu i s'entrena a Toronto (Canadà) a les ordres de Brian Orser, va competir en els Jocs de Vancouver (Canadà) fa quatre anys. Llavors hi va participar amb la intenció de "disfrutar i viure l'experiència" i va finalitzar a la 14a posició, però aquesta vegada aspira "a pujar al podi", com ell mateix ha repetit diverses vegades, després d'una temporada plena d'èxits. El més recent, la segona medalla d'or al Campionat d'Europa, celebrat la setmana passada a Budapest (Hongria).

A la llista d'esportistes espanyols seleccionats també destaquen l'andalusa Carolina Ruiz, que viurà els seus quarts Jocs i té possibilitats de guanyar una medalla en esquí alpí, i dos 'snowboarders': la catalana Queralt Castellet (abanderada el 2010) i el basc Lucas Eguíbar, que faran el mateix en les proves de 'halfpipe' i 'boardercross', respectivament. A més de Fernández, saltaran a la pista de gel el també patinador madrileny Javi Raya i el duo de dansa format pel català Adrià Díaz i la madrilenya Sara Hurtado.

Els 21 esportistes espanyols de Sotxi 2014

Esquí alpí: Carolina Ruiz, Álex Puente, Ferran Terra, Paul de la Cuesta i Pol Carreras.

Surf de neu: Queralt Castellet, Rubén Verges, Laro Herrero, Lucas Eguíbar i Regino Hernández.

Esquí estil lliure: Katia Griffiths.

Esquí de fons: Laura Orgué, Javier Gutiérrez i Imanol Rojo.

Biatló: Victoria Padial i Víctor Lobo.

Notícies relacionades

Patinatge artístic: Javier Fernández, Javier Raya, Adrià Díaz-Sara Hurtado.

Tobogan: Ander Mirambell.