TOUR DE FRANÇA

Froome s'encara amb la premsa per les contínues comparacions amb Armstrong

"Ell va enganyar, jo no. I punt", subratlla el ciclista britànic i líder del Tour

Chris Froome atén els mitjans a Orange, en la jornada de descans del Tour.

Chris Froome atén els mitjans a Orange, en la jornada de descans del Tour. / LAURENT CIPRIANI (AP)

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Orange (Enviat especial)

Dolgut, indignat, trist. Aquests són alguns dels qualificatius queChris Froome ha utilitzat aquest dilluns, un dia després del seutriomf èpic al cim del Mont Ventoux, per definir el seu estat d'ànim per lessospites de dopatge que envolten les seves actuacions i per les contínues comparacions ambLance Armstrong.

"No té sentit comparar-me amb Armstrong. Ell va enganyar, jo no. I punt", ha dit amb determinació el cap de l'equipSky durant la roda de premsa que ha concedit en la jornada de descans del Tour de França. Però el cert és que l'exhibició d'aquest ciclista britànic nascut a Kenya al cim de la 'muntanya pelada' --el seu pedaleig 'en molinet', com va repetir el texà durant els seus set triomfs en la ronda francesa abans de confessar que es va dopar-- multiplica les sospites al voltant del mallot groc, tot i que no ha donat mai positiu.

"Em sembla trist ser aquí l'endemà de la victòria més important de la meva carrera parlant de dopatge. Els meus companys i jo hem estat setmanes lluny de casa, entrenant-nos, matant-nos a treballar i m'acusen de ser un trampós, un mentider. No és graciós", ha afegitFroome davant les contínues preguntes dels periodistes. El líder de la carrera ha afirmat estar "orgullós" del seu rendiment, que considera "el fruit de la determinació, d'un entrenament extremadament dur i del suport d'un equip fantàstic".

Estudis "pseudocientífics"

"La gent que pensi el que vulgui i que parli del que vulgui", ha afegit, visiblement molest. Perquè durant la roda de premsa s'ha parlat més de les seves similituds amb Armstrong que del seu rendiment en la bicicleta i de les més que probables possibilitats que té de convertir-se en el segon britànic que guanya el Tour, després de la victòria deBradley Wiggins l'any passat. Uns comentaris que també han enervat el mànager de l'equip,Dave Braildsford.

Notícies relacionades

El responsable de l'equip ha titllat de "pseudocientífics" els que, a partir del seguiment de les carreres a través de la televisió, es creuen capaços de qualificar lesproeses dels ciclistes de "mutants", en referència clara al metge suísAntoine Vayer, que mesura elrendiment en watts dels ascensos i conclou que són impossibles sense ajuda de dopants.

Braildsford s'ha negat a publicar lesdades de potència dels seus ciclistes perquè formen part del secret intern del Sky i perquè "ningú els sabria analitzar" i es podrien "manipular perquè demostressin coses que no són certes". En canvi, s'ha mostrat partidari d'entregar les xifres de tota la temporada i de tot l'equip a un grup d'experts de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) per demostrar que no tenen res de sobrehumans.