GIRO D'ITÀLIA

Nibali s'exhibeix sota la boira dels Alps

La 'maglia rosa' ataca en l'últim quilòmetre i permet la victòria de l'italià Santambrogio, que anava fugat

Nibali firma autògrafs abans de començar la 14a etapa del Giro.

Nibali firma autògrafs abans de començar la 14a etapa del Giro. / DANIEL DAL ZENNARO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Vincenzo Nibali és l'únic patró del Giro 2013. Domina com vol. I sembla que ho faci sense rivals. Ataca quan i com vol, tal com ho va fer Alberto Contador el 2011. Administra la carrera. Actua com un líder, un campió, un dels gran, i molt difícilment, encara que quedin les Dolomites pel camí, se li escaparà diumenge de la setmana que ve la victòria a Brescia.

Prova d'això és el que s'ha vist aquest dissabte a la 14a etapa de la ronda italiana, disputada sota la boira, la pluja, el fred i l'anul·lació de l'ascensió a Sestriere, a conseqüència de la neu i la poca visibilitat, a favor de la seguretat dels corredors, amb recorregut alternatiu realitzat sobre la marxa. Nibali ha atacat en l'últim quilòmetre, amb fúria i amb bravura. Com si res ha capturar el seu compatriota Mauro Santambrogio i li ha permès guanyar quan l'hauria pogut aniquilar. Junts han travessar l'arribada al cim de Bardonecchia. Els altres, sempre al darrere.

Notícies relacionades

Nibali cada vegada està més sol al davant de la general, ja que aquest dissabte ha tornat a esgarrapar temps a Cadel Evans, que ja perd 1.26 minuts. Rigoberto Urán, malgrat que l'Sky sempre s'ha mostrat ofensiu, també ha cedit a la part final i ara es troba en la general a 2.46 minuts del 'Tauró'. En quarta posició ha travessat la línia de meta Samuel Sánchez, en una evident mostra de recuperació. No obstant, Beñat Intxausti ha cedit a la part decisiva i ara és el desè de la general.

Aquest diumenge s'ha de disputar la gran etapa del Galibier, en homenatge a Marco Pantani.  A causa de les condicions meteorològiques, l'organització ha decidit que s'acabi a 4,2 quilòmetres del cim, just on hi ha un monument dedicat al campió italià, mort el 2004.